Het hele jaar door genieten van de tuin met een tuinkamer

Wat is de herfst toch heerlijk! Vooral nu de bladeren aan de bomen verkleuren in de mooiste kleuren, het zonnetje zo laag hangt en de…

by 
Bron afbeelding Verasol

Wat is de herfst toch heerlijk! Vooral nu de bladeren aan de bomen verkleuren in de mooiste kleuren, het zonnetje zo laag hangt en de tuin steeds iets “rommeliger” begint te worden door de bladeren en de uitgebloeide planten. Ik kan hier enorm van genieten. Misschien nog wel meer dan tijdens de zomermaanden. De laatste dagen heb ik, zonder jas in een heerlijke trui, in de tuin gezeten, terwijl mijn kinderen aan het spelen waren met water, bladeren, eikeltjes en hun kruiwagentje. En afgelopen week liep er zelfs een muisje in onze tuin. Dit was zo leuk om te zien! Vervolgens heb ik met mijn kinderen overal wat eten neergelegd voor de muisjes, egeltjes en voor de vogeltjes.

Maar ook als het straks winter is, zal de tuin heel fijn aanvoelen. De bevroren dauwdruppeltjes op de planten, de vogels die nog ijveriger op zoek gaan naar voedsel en het schitterende winterzonnetje. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet van kou houd, maar toch wil ik zo lang mogelijk van de tuin genieten. Eén van mijn woonwensen is dan ook een uitbouw als bijvoorbeeld een terrrasoverkapping, veranda, tuinkamer of een serre. Het liefst een tuinkamer met mooie glasschuifwanden, waardoor er veel licht ontstaat en je het gevoel hebt dat je in de tuin zit en tegelijkertijd meer ruimte in huis creëert. Op deze manier kun je het hele jaar, tijdens ieder seizoen, van je huis en tuin genieten. Ik zie mijzelf al helemaal zitten aan de ontbijttafel in de tuinkamer. Heerlijk!

Het verschil tussen een tuinoverkapping, veranda en tuinkamer

Ik ben dus alvast op onderzoek gegaan om te kijken wat voor ons de beste mogelijkheid is op het gebied van veranda’s en tuinkamers. Als je zoekt op “overkapping tuin“, dan vind je ontzettend veel mogelijkheden om nog meer uit je tuin te kunnen halen. En toch is het vrij simpel. Een overkapping, tuinoverkapping en een veranda zijn alle drie een aanbouw aan je woning. Voeg je hier zijwanden en voorwanden aan toe, dan wordt het een tuinkamer genoemd. Ik zag bij Verasol een aantal prachtige, luxe tuinkamers die eventueel ook op maat te maken zijn. Daarnaast kunnen ze ingemeten worden en ook erg snel gemonteerd worden. Ideaal!

Bron afbeelding Verasol

Een tuinkamer aan de woning

Eigenlijk is het bij ons heel simpel. Wij hebben geen vrijstaand huis maar wel een vrij diepe achtertuin. Hierdoor kunnen we best een stuk uitbouwen. Persoonlijk vind ik het mooi om een tuinkamer te laten plaatsen en gebruik te maken van glasschuifwanden. Het liefst over de hele breedte. Je ziet het vaak in woonprogramma’s en dit vind ik prachtig!

Ook al wordt het een tuinkamer genoemd, toch zou ik het wel warm en huiselijk aan willen kleden. De glazen deuren zullen veel licht binnenlaten, maar daardoor kan het in de uitbouw ook kil aanvoelen. Met mooie gordijnen, grote kamerplanten, een grote houten eettafel en gezellige stoelen wordt het vast direct heel sfeervol. Oh, wat zou ik dit graag willen toevoegen aan onze woning! Maar eerst is een dakkapel aan beurt om van de zolder een extra slaapkamer te maken. En daarna gaan we hopelijk aan de slag met de woonkamer en komt er hopelijk een uitbouw / tuinkamer.

Zou jij ook een veranda of een tuinkamer willen aanschaffen?

2 comments

  1. Wij hebben een overkapping die we dicht willen gaan maken zodat we ook meer een tuinkamer krijgen. Het geeft zoveel meer ruimte en licht en een verlengde van de woonkamer. Echt een investering waard!

  2. Ik woon in een appartement met een riant balkon. Ik zou eventueel mijn balkon dicht kunnen maken maar dat doe ik niet. Ik vind het wel prima zo. Ik geloof niet dat er meer zou zitten als mijn balkon dicht zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *