Het water loopt niet meer door in de wastafel – 5 tips!

Het is erg irritant als het water die met door het putje van de wastafel loopt. De wastafel wordt hierdoor sneller vies en het kan…

by 

Het is erg irritant als het water die met door het putje van de wastafel loopt. De wastafel wordt hierdoor sneller vies en het kan op een gegeven moment zelfs stinken. Het is bijna niet te voorkomen dat je hier een keer mee te maken krijg, maar blij word je er niet van. Maar er zijn gelukkig meerdere oplossing om ervoor te zorgen dat het water in de wastafel weer goed door gaat lopen. Hoe? Met deze tips!

Tip 1 – Ontstopper

Met een ontstopper kun je ervoor zorgen dat er beweging ontstaat in de afvoer. Hierdoor kan vuil loskomen en zal het verder de afvoer in gaan en kan het probleem verholpen worden. Dit werkt minder goed wanneer het gootje al een langer tijd verstopt zit.

Tip 2 – Baking soda

Meng een beetje baking soda met ongeveer een liter kokend water. Giet het in de afvoer van de wastafel en laat het inwerken. Na een paar uur kun je het doorspoelen met heet water.

Tip 3 – Ontstoppingsmiddel

Er zijn meerdere ontstoppingsmiddelen verkrijgbaar die erg krachtig zijn in het laten doorlopen van de wastafel. Deze ontstoppingsmiddelen zijn vaak zo krachtig dat ze niet goed voor het milieu zijn. Is de wastafel al een lange tijd verstopt dan zal je merken dat een ontstoppingsmiddel niet altijd de oplossing is en dat het vuil waarschijnlijk al te veel opgehoopt is. Tip 4 zal daarom een betere oplossing zijn voor het doorlopen van de wastafel.

Tip 4 – Schoonmaken

Het is misschien iets dat je niet wilt doen, maar toch is het erg effectief om het putje van de wastafel schoon te maken met bijvoorbeeld een stukje ijzerdraad. Je buigt het uiteinde een beetje en draait vervolgens het ijzerdraadje door het afvoerputje heen. Je zal zien dat er waarschijnlijk haren en zeepresten aan het stukje ijzerdraad blijven hangen die uiteindelijk voor de verstopping hebben gezorgd. Gooi dit is de afvalbak. De afvoer is weer vrij en het water kan weer goed doorlopen. Eventueel is er ook een ontstoppingsveer verkrijgbaar om het vuil uit de afvoer te halen.

Tip 5 – Sifon schoonmaken

Is het niet gelukt om het vuil uit het putje te krijgen? Dan is het tijd om de sifon los te maken. Dit kun je doen met een waterpomptang.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *