Hoe droog je Hortensia’s?

Hoe droog je hortensia’s? Droogbloemen zijn enorm populair. Niet zo gek, want ze zijn erg mooi, staan in ieder interieur en ze blijven heel lang mooi….

by 

Hoe droog je hortensia’s? Droogbloemen zijn enorm populair. Niet zo gek, want ze zijn erg mooi, staan in ieder interieur en ze blijven heel lang mooi. Ik heb zelf ook een aantal gedroogde bloemen in huis staan. Vooral in de badkamer of in een hal vind ik het erg gezellig staan. In een badkamer is het al lastig om planten te hebben en droogbloemen zijn een mooi alternatief. Heb jij ook al droogbloemen in huis staan? Je kan online en in stijlvolle winkels de mooiste droogboeketten kopen, maar je kan bloemen ook heel gemakkelijk zelf drogen! Ik schreef al eens een artikel over welke bloemen je kan drogen “Welke bloemen kun je drogen” en ook vertelde ik op welke manieren je bloemen kan drogen. En vandaag vertel ik hoe je hortensia’s kunt drogen.

HOE KUN JE HORTENSIA’S DROGEN

Veel bloemsoorten kun je drogen. Het is belangrijk om te kijken naar de steel. Wanneer deze houtachtig is, dan is het erg gemakkelijk om de bloem te drogen. Dit geldt dus ook voor Hortensia’s. In een paar stappen zal ik je vertellen wat je nodig hebt en hoe je je hortenia’s kan drogen.

Stap 1: Het beste moment om hortensia’s te snoeien is op het moment dat ze bijna uitgebloeid zijn. Ideaal, want zo geniet je optimaal van de hortensia als hij nog in je tuin staat. Zodra de bloem van de Hortensia wat droger begint te worden kun je hem snoeien. Houd er wel rekening mee dat het niet geregend heeft, want dan is de bloem te nat.

Stap 2: Verwijder alle bladeren van de stengel, zodat alleen de bloem van de hortensia overblijft. De bladeren zijn namelijk niet zo mooi als ze gedroogd zijn.

Hoe droog je Hortensia’s?

Stap 3: Je kan er voor kiezen om de Hortensia, net als andere bloemen die je wilt drogen, ondersteboven op een donkere plek op te hangen. Dit doe je door een touwtje om de stengel heen te doen en het bijvoorbeeld op zolder of in een kast op te hangen. Op deze manier blijven de bloemen mooi en zullen ze minder snel hun kleur verliezen. Zodra de bloemen van de hortensia wat papierachtig aanvoelen, zijn ze gedroogd en kun je ze uit de donkere plek weghalen. Deze manier van bloemen drogen duurt ongeveer 2 weken. Eventueel zou je de Hortensia ook in een vaas kunnen zetten met een klein beetje water. Zodra het water op is, zal de bloem langzaam uitdrogen. Dit duurt iets langer voordat de bloem helemaal gedroogd is.

Wist je dat je sommige droogbloemen ook kan verven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *