Hoe droog je pioenrozen?

Pioenrozen zijn mijn lievelingsbloemen! Ze bestaan uit heel veel blaadjes, waardoor het een prachtige bloem is als hij volledig in bloei staat. Mijn favoriet is…

by 

Pioenrozen zijn mijn lievelingsbloemen! Ze bestaan uit heel veel blaadjes, waardoor het een prachtige bloem is als hij volledig in bloei staat. Mijn favoriet is de lichtroze Pioenroos. Het is zo jammer dat ze eigenlijk maar 2 maanden in het jaar verkrijgbaar zijn. Want ieder jaar kijk ik er toch wel weer naar uit om een bosje in huis te halen en ze te laten pronken op mijn eettafel. Zo mooi! Maar wist je dat je pioenrozen ook kan drogen?

Hoe droog je Pioenrozen?

Van tevoren moet ik wel zeggen dat je pioenrozen het mooist opdrogen als ze nog niet uitgebloeid zijn. Vooral de bloemen die waarschijnlijk niet uit gaan bloeien zijn ideaal om te drogen. Droog je ze nadat ze uitgebloeid zijn, dan zullen de bladeren toch wat bruin gaan worden. En het is natuurlijk het mooiste als de blaadjes nog die mooie roze, rode of witte kleur hebben.

pioenrozen drogen

Hang de pioenrozen in een donkere ruimte op de kop. Dit kun je doen door een touwtje om de steel te binden. Een goede plek is de zolder of in je kledingkast. Na ongeveer 1,5 week kun je gaan kijken of je pioenrozen gedroogd zijn. Zo ja, dan haal je ze uit de kast en kun je ze een leuk plekje geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *