Hoe je plexiglas kunt toepassen in je badkamer

De badkamer is een belangrijke ruimte in je huis. Je begint en eindigt hier meestal je dag. Het is daarom belangrijk dat de badkamer goed…

by 
plexiglas
Plexiglas in de badkamer

De badkamer is een belangrijke ruimte in je huis. Je begint en eindigt hier meestal je dag. Het is daarom belangrijk dat de badkamer goed ingericht wordt. Ben jij nu bezig met het bouwen van een nieuw huis, het verbouwen van je badkamer of wil je graag je badkamer beter maken? Bedenk dan goed wat voor materialen je wilt gebruiken in de badkamer. Het materiaal dat steeds populairder wordt in badkamerontwerp is plexiglas. Plexiglas is een veelzijdig materiaal dat de mogelijkheid biedt om creatief te zijn in je ontwerp. Het materiaal is transparant, weegt niet veel en is ook 30 keer sterker dan glas. Andere voordelen zijn dat plexiglas goed isoleert en onbreekbaar is. Hierdoor is het materiaal een perfecte keuze voor je badkamer. Dus op welke manieren kan je het materiaal in je badkamer toepassen? 

Douchewand van plexiglas

Plexiglas kan goed gebruikt worden voor de douchewand in elke badkamer. Het materiaal is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat je douchewand er altijd goed uitziet zonder strepen of vlekken. Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren. Je kan ervoor kiezen om een standaard afmeting te kopen of om de plexiglas plaat op maat te laten maken. Ook voor de kleur van het materiaal zijn er verschillende opties. Denk aan transparante, zwarte of witte platen. Zo is er voor elke badkamer een perfecte optie. Bij een transparante plexiglas plaat komt er veel natuurlijk licht de doucheruimte binnen waardoor er een gevoel van ruimte en openheid ontstaat.

Verlichte spiegels met plexiglas frame

Voeg een verlichte spiegel met een plexiglas frame toe aan je badkamer voor een moderne uitstraling. De verlichte frame is een functionele en elegante toevoeging aan je spiegel. Het geeft optimale verlichting tijdens het scheren of opmaken. Door plexiglas te gebruiken voor de frame kan je de afmetingen gemakkelijk laten aanpassen. Plexiglas laat 90% van het licht door waardoor de ledverlichting goed er doorheen komt. Daarnaast is het materiaal ook in een frame vorm makkelijk schoon te houden wat het perfect maakt voor de badkameromgeving.

Plexiglas planken en opbergruimtes

In je badkamer heb je vaak veel kleine en grote spullen die je handig wilt opbergen. Plexiglas kan hier een praktische en stijlvolle oplossing voor bieden. Denk aan zwevende planken, opbergdozen en andere organisators van plexiglas die je kan toevoegen aan je badkamerontwerp. Kies voor de transparante vorm van plexiglas om een lichte en luchtige uitstraling te bereiken in je badkamer.

Accenten en details

Overweeg om plexiglas te gebruiken voor subtiele accenten en details in de badkamer. Denk hierbij aan handgrepen voor kasten en laden of scheidingswanden tussen de douche en het bad. De details in je badkamer dragen bij aan de algehele uitstraling en de sfeer die hiermee wordt gecreëerd.

Plexiglas in de badkamer

Door te kiezen voor plexiglas als materiaal in de badkamer creëer je talloze mogelijkheden. Het materiaal is makkelijk aan te passen, laat voldoende licht door en is erg makkelijk schoon te houden. Plexiglas is duurzaam en kan een mooie toevoeging zijn aan je ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *