Hoe maak je een woning extra gezellig?

Het is zo leuk om veel aandacht aan het interieur van je woning te besteden. Hiermee geef je niet alleen de woning een boost, maar…

by 

Het is zo leuk om veel aandacht aan het interieur van je woning te besteden. Hiermee geef je niet alleen de woning een boost, maar tegelijkertijd draagt een gezellig interieur bij aan een gezonde geest. Daarom is het bijvoorbeeld leuk om een cinewall met haard aan te kopen, want daarmee breng je extra gezelligheid naar je woonkamer. Daarnaast zijn er nog verschillende andere manieren om je woning gezellig te maken. Lees onderstaande tips door en ga direct aan de slag!

De kracht van een houtkachel

De woonkamer is de plaats waar je het meest aanwezig bent. Het is de plek waar je tot rust komt na een lange werkdag. Daarom is het verstandig om een houtkachel in je woonkamer te laten plaatsen. Een houtkachel brengt een gezellige sfeer met zich mee vanwege de dansende vlammen. Tegelijkertijd is een houtkachel ook bijzonder functioneel. Een goede houtkachel verwarmt de ruimte snel. Daarnaast is een houtkachel goed voor het milieu en de stookkosten liggen ook laag. Op de lange termijn verdien je het investeringsbedrag gemakkelijk terug. 

Het belang van een warm kleurenpalet 

Warme kleuren hebben een positieve invloed op de emoties van een mens. Sommige mensen worden rustiger van de kleuren blauw, oranje en geel. Met een warm kleurenpalet maak je het extra gezellig in de verschillende ruimtes van de woning. Met een simpele pot verf kun je enkele muren in de woning al schilderen. Ga niet voor een veilige kleurkeuze, maar voorzie je woning van je favoriete kleuren. Je kunt natuurlijk ook experimenteren met verschillende soorten kleuren. Zorg ervoor dat de kleuren van de meubels, accessoires en muren in harmonie met elkaar zijn. 

Ronde vormen zorgen voor meer gezelligheid

Veel woningen zijn voorzien van rechthoekige meubels. Ze zijn uiteraard praktisch, maar tegelijkertijd ogen rechthoekige meubels ook erg geordend. Dit is overzichtelijk, maar draagt niet per se bij aan de gezelligheid in een ruimte. Het is om die reden verstandiger om je woning van verschillende ronde vormen te voorzien. Ronde vormen maken een kamer gezelliger, warmer en ze zorgen voor een fijne balans. Koop bijvoorbeeld mooie ronde vazen en lampen. Natuurlijk kun je ook verschillende meubels in ronde vormen aankopen. 

De voordelen van een mooi vloerkleed 

Het is ook geen slecht idee om je woning van een mooi vloerkleed te voorzien. Een vloerkleed brengt een gezellige sfeer met zich mee en is tegelijkertijd bijzonder praktisch. Met een vloerkleed heb je nooit meer koude voeten en je kunt lelijke plekken op je vloer snel en gemakkelijk wegwerken. Met een vloerkleed krijgt je woning ook direct een andere uitstraling. 


Met een krachtig interieur geef je elke woning een boost. Een gezellig interieur zorgt tegelijkertijd voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Met de tips uit dit artikel maak je van elke woning een fijne en rustgevende plek. 

2 comments

  1. Ik was mijn witte muren zo beu! Ben nog steeds blij dat ik de ene groen geschilderd heb en de andere blauw. Niet in de dezelfde kamer trouwens 😉 Oogt veel warmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *