Hoe reinig je een wasmachine

Wist je dat je je wasmachine ook regelmatig moet schoonmaken? Wij hebben een aantal manieren onder elkaar gezet!

by 
Bron

Hoe reinig je een wasmachine. Wist je dat je je wasmachine ook regelmatig moet schoonmaken? Je hebt een wasmachine natuurlijk omdat het je kleding schoonmaakt, maar wanneer je je wasmachine niet reinigt is de kans groot dat ook je was niet goed schoon wordt. Daarnaast ontstaat er sneller kalkaanslag, blijven zeepresten achter in de machine en loop je zelfs het risico op vetluis. Het is dan ook aan te raden om een wasmachine één keer in de maand te reinigen. Het is hierbij wel belangrijk dat je de wasmachine tijdens het reinigen leeg laat. Maar hoe moet je niet een wasmachine reinigen? Wij hebben een aantal manieren onder elkaar gezet!

Hoe reinig je een wasmachine

Wasmachine reinigen met soda

In verschillende winkels kun je producten kopen die speciaal geschikt zijn om je wasmachine mee te ontkalken en schoon te maken. Deze werken prima, maar zijn vaak niet heel goedkoop. Helemaal niet als je weet dat het veel goedkoper kan. Want wist je dat je je wasmachine kan reinigen met soda? En dan natuurlijk niet met baking soda, maar met gewone schoonmaak soda. Je doet één kopje soda in de wasmachine en vervolgens laat je de wasmachine zijn werk doen.

Wasmachine reinigen met een vaatwastablet

Iets duurder dan een beetje soda, maar ook een hele handige manier om je wasmachine te reinigen is door een wasje te draaien met een vaatwastablet. Een vaatwastablet is namelijk een hele goede ontvetter. Doe twee tabletten in het zeepbakje en start vervolgens een programma van 90 graden.

Wasmachine reinigen met azijn

De laatste tip om een wasmachine te reinigen is om wat natuurazijn aan de wasmachine toe te voegen. Azijn zorgt ervoor dat de wasmachine ontkalkt wordt. Wel moet je in verhouding wat meer natuurazijn (minimaal een halve fles) toevoegen aan de wasmachine om hetzelfde resultaat te krijgen als bij een vaatwastablet of soda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *