Hoe verf je droogbloemen

Hoe verf je droogbloemen. Het is één van de trends die je momenteel veel voorbij ziet komen; droogbloemen. Ze zijn ideaal om mee te decoreren…

by 

Hoe verf je droogbloemen. Het is één van de trends die je momenteel veel voorbij ziet komen; droogbloemen. Ze zijn ideaal om mee te decoreren door ze in een vaas te doen, in de vorm van een krans te maken of in kleine houdertjes neer te zetten. Het voordeel van droogbloemen is natuurlijk dat ze heel lang mee gaan. Hierdoor stralen ze ook een soort van rust uit. Heerlijk! En daarom zou iedereen een bosje droogbloemen in huis moeten hebben!

Er zijn veel winkels die droogbloemen verkopen. Leuke kleurrijke boeketjes of juist losse stengels. Maar wist je dat je ze ook gewoon zelf uit de natuur kan halen! Véél goedkoper en zo stel je je eigen droogbloemen boeket samen. Want naast dat ze van hunzelf al erg mooi zijn, kan je droogbloemen ook in iedere gewenste kleur verven. Hoe? Met maar één paar benodigdheden en de volgende stappen!

Benieuwd welke bloemen je kan drogen? Lees dan “Welke bloemen kun je drogen.”

Wat heb je nodig?

 • Sprayverf
 • Eventueel een primer (voor het mooiste resultaat)
 • Droogbloemen
 • Een manier om je droogbloemen te verven (bijvoorbeeld in een emmer met zand)

Hoe verf je droogbloemen

Stap 1: Voorbereiding

De beste plek om droogbloemen te verven is door het in de buitenlucht te doen. De sprayverf kan gaan nevelen en dat is natuurlijk niet handig voor de rest van je interieur. Steek de droogbloemen daarom in het zand, zodat je gemakkelijk alle kanten van de droogbloemen kan sprayen.

Stap 2: Primer

Voordat je de droogbloemen gaat verven kun je er een primer op aanbrengen. Op deze manier blijft de sprayverf beter zitten. Maar mocht je dit niet willen doen, dan kun je de droogbloemen ook gelijk verven met de sprayverf.

Stap 3: Droogbloemen verven

Schud de spray voordat je hem gaat gebruiken. Vervolgens breng je de verf in banen aan op de droogbloemen. Soms zijn er meerdere lagen sprayverf nodig. Voor het mooiste resultaat kun je tussen de beide lagen de verf even laten drogen.

Stap 4: Droogbloemen laten drogen

Het is belangrijk om de droogbloemen goed te laten drogen. Dit duurt minimaal 24 uur tot een week. Wanneer je dit niet doet kunnen de droogbloemen aan elkaar gaan plakken en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Dit zijn nog meer leuke dingen om thuis te doen!

2 comments

 1. Hallo,

  Ik las jouw artikel over het verven van droogbloemen. Welke soort verf ( merk?) Gebruikt u hiervoor?

  Hopelijk kunt u me helpen!

  Groetjes,
  Gregory

  1. Hee Gregory,
   Ik weet eerlijk gezegd niet meer welk merk ik gebruikt heb. De spray is inmiddels op. Maar ik heb hem destijds bij Big Bazar gekocht. Het is haarspray om je haren e en kleur mee te geven deze haarspray kun je vervolgens ook weer uit je haar wassen en is dus niet permanent. Ik vermoed dat het ook verkrijgbaar is bij de Action, Kruidvat en Trekpleister. Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *