Hoe verwerk je een aquarium in je interieur

Een aquarium wordt regelmatig in een woonkamer geplaatst. En dat is helemaal niet zo gek, want een aquarium kan namelijk een prachtige aanvulling in huis…

by 
Aquarium in het interieur

Een aquarium wordt regelmatig in een woonkamer geplaatst. En dat is helemaal niet zo gek, want een aquarium kan namelijk een prachtige aanvulling in huis zijn. Het heeft namelijk iets esthetisch, maar het is ook zeker erg rustgevend om naar te kijken. De prachtige kleuren van de vissen, de sierlijke bewegingen die de vissen maken en toevoeging van plantjes en coral maken een aquarium vaak tot een schitterend geheel dat niet snel zal vervelen. Zou je graag een aquarium willen hebben, maar weet je niet zo goed hoe je een aquarium het beste in het interieur kan verwerken? Of heb je al een aquarium, maar blend hij niet zo mooi bij de rest van het interieur? Dan zijn er een aantal tips die je waarschijnlijk wel kunnen helpen.

Hoe verwerk je een aquarium in je interieur

Waar zet je een aquarium neer

Een aquarium is vaak best groot. Er wordt dan ook meestal gekozen om ‘m op een kast neer te zetten. Maar heb je de kans en wil je een aquarium graag voor een lange tijd in jouw interieur hebben staan, plaats hem dan in de muur of in een Room Divider. Door een inbouwaquarium te plaatsen krijg je een prachtige eyecatcher in huis en heeft het aquarium een moderne uitstraling. Verwerk je ‘m als Room Divider dan “breek” je de ruimte op een mooie, speelse manier, zonder dat je het zicht blokkeert.

Is het niet mogelijk om een aquarium in een muur of Room Divider te verwerken, dan is het ook een heel goed in om het aquarium in een hoek te plaatsen. Hoeken worden vaak niet zo veel gebruikt en op deze manier wordt deze loze ruimte toch extra goed benut.

Maak er een mooie eyecatcher van

Het grote voordeel van een aquarium is dat het een prachtige eyecatcher kan zijn. Vooral wanneer het mooi verlicht is. Kies daarom voor niet te felle LED-verlichting die ervoor zorgt dat kleuren van de vissen nog beter uitkomen. Daarnaast zou je mooie verlichting kunnen plaatsen in de buurt van het aquarium, zodat het één geheel wordt en de ruimte een fijne sfeer krijgt.

Interieurstijl

Het is best mogelijk om een aquarium aan te passen aan de rest van het interieur. Heb je een strak interieur? Ga dan ook voor een strakke vorm en kies voor een metalen frame. Heb je meer een landelijke interieurstijl? Dan zou je het aquarium ook houten accenten kunnen geven door er een mooie houten frame omheen te plaatsen. Naast te kiezen voor een passende vorm en frame, kun je ook de inrichting van het aquarium laten matchen met het interieur. Dit kun je doen door bepaalde kleuren, steentjes, plantjes en andere toevoegingen in het aquarium te plaatsen. Ga je nog Tropische vissen kopen, dan zou je kunnen kijken of bepaalde kleuren vissen het mooiste bij de rest van het interieur passen.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *