Hoe voorkom je haaruitval tijdens de herfst

Oorzaak van haarverlies tijdens de herfst Tips tegen haaruitval tijdens de herfst. Tijdens de herfst kan je meer last krijgen van haaruitval dan tijdens andere…

by 

Oorzaak van haarverlies tijdens de herfst

Tips tegen haaruitval tijdens de herfst. Tijdens de herfst kan je meer last krijgen van haaruitval dan tijdens andere seizoenen. Haarverlies kan enorm vervelend zijn en je zelfs onzeker maken. Vooral als je met je haarborstel door je haren heen gaat en merkt dat er meer haren dan normaal mee gaan. Maar zelfs als je met je vingers door je haren heen gaat, kan het zijn dat er een paar haren in je handen achterblijven. Geen paniek, want tijdens herfst is dit heel normaal. Je kan per dag zelf tot wel 120 haren verliezen. En dat is helemaal niet erg. Maar toch kan het niet kwaad om je haar deze periode van het jaar extra te verzorgen door middel van deze tips.

Hoe voorkom je haaruitval?

Het is algemeen bekend dat stress niet goed voor je gezondheid is. Maar daarnaast is het ook niet goed voor je houding, voor je eetpatroon, voor je slaappatroon en voor je huid, nagels en haar. Neem daarom regelmatig een momentje voor jezelf. Ga even rustig lezen, tekenen, een film of serie kijken of maak een wandeling.

Welke voeding helpt tegen haaruitval?

Ook goede voeding is niet alleen gezond, het laat je ook fitter voelen en je huid, nagels en haar zullen helemaal gelukkig zijn. Eet daarom groene groentes en granen. De tijd van de stamppotten is weer aangebroken en er zijn genoeg lekkere ontbijtjes waar veel granen in verwerkt zitten, dus het is gemakkelijker dan je denkt.

Deze producten voorkomen haaruitval

In groene groentes zit veel ijzer verwerkt. Dit is echt een mineraal dat je haar sterker maakt. Maar ook in leverworst, noten, kip, volkoren pasta, fruit, peulvruchten, rood vlees, appelstroop en eieren zit heel veel ijzer. Keuze genoeg!

Haarverzorging om haarverlies te voorkomen

Borstelen

Wanneer je last hebt van haaruitval dan wil je je haar natuurlijk zo min mogelijk belasten. Je haren borstelen lijkt een zware last voor je haar, maar toch is het belangrijk dat je het blijft doen. Probeer het wel zo zacht mogelijk te doen.

Wassen

Ook voor het wassen van het haar geldt dat je wat voorzichtiger te werk moet gaan. Masseer de shampoo voorzichtig met je vingertoppen door het haar.

Blijft qua haarproducten zo dicht mogelijk bij de natuur. Shampoos die niet zo veel onnatuurlijke toevoegingen hebben, zijn vaak milder voor de huid. Er zijn tegenwoordig heel veel fijne shampoobars verkrijgbaar die gelijk ook goed voor het milieu zijn.

Verzorging

Extra verzorging kan nooit kwaad. Masseer eens een haarmaskertje in je haar, stap onder de douche vandaan en wikkel je haar in een handdoek. Laat het maskertje extra goed intrekken en spoel het vervolgens weer goed uit. Dit vraagt om wat tijd, maar je haar wordt er heel blij van.

Na het wassen van je haar kan je haar erg pluizig en droog aanvoelen. Gebruik een fijne haarolie. Dit voedt je haar nog wat extra en je krijg je haar ook gemakkelijker en mooier in model.

Voorkomen van haaruitval

Doordat het buiten wat kouder begint te worden, vind ik het erg fijn om de kachel weer wat hoger te zetten. Hierdoor word je lekker warm, maar kan je huid en haar ook uitdrogen. Zet daarom de kachel niet te hoog en kruip gewoon lekker onder een zacht dekentje.

Ook buiten is de lucht wat droger en kouder aan het worden. Door een muts te dragen houd je je hoofdhuid lekker warm en zal je haar ook veel minder snel uitvallen.

HEB JIJ OOK MEER VAST VAN HAAR UITVAL TIJDENS DE HERFST?

Heb je de laatste tijd ook sneller last van verkoudheid? Dan zijn deze Feiten en fabels over verkoudheid wel heel handig om te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *