Hoe ziet een stoer mannelijk interieur eruit

Er zijn erg veel verschillende woonstijlen te bedenken. Denk aan Scandinavisch, Japandi, Industrieel of aan Landelijk. Een ene woonstijl is populairder dan de andere en…

by 
Stoer interieur
Mannelijk interieur

Er zijn erg veel verschillende woonstijlen te bedenken. Denk aan Scandinavisch, Japandi, Industrieel of aan Landelijk. Een ene woonstijl is populairder dan de andere en ook veranderen interieurstijlen ieder jaar weer een beetje qua populariteit. In woonprogramma’s, woontijdschriften, woonwinkels en via internet kun je op een snelle manier interieurinspiratie opdoen, maar wat als je gewoon graag een stoer mannelijk interieur wilt creëren? Een mooie eigen stijl waarin je je thuis voelt, zonder rekening te hoeven houden met de laatste trends. En ook al wordt er vaak gedacht dat een mannelijk interieur vaak sfeer mist, dat de meubels vaak “bij elkaar geraapt” zijn en dat muren vaak kleurloos zijn, toch is het wel zeker mogelijk om het heel stijlvol, stoer en mannelijk te maken. Ik deel je graag een paar typische kernmerken van een mannelijk interieur en tips om valkuilen te voorkomen.

Een stoer mannelijk interieur

Vaak wordt een mannelijk interieur vergelijken met een industrieel of een modern interieur. Er is gebruik gemaakt van hoekige vormen, donkere kleuren en harde materialen als metalen en steen. Dit zie je terug in de meubels. In een stoer interieur worden stijlvolle en strakke meubels verwerkt. Een valkuil bij een mannelijk interieur is dat er te veel gekozen wordt voor donkere meubels. Door alleen maar te kiezen voor donkere kleuren krijgt de ruimte veel minder sfeer en oogt de ruimte optisch kleiner. Er kan beter gekozen worden voor lichtere meubels die gecombineerd worden met donkere accessoires en muurkleuren. Naast het verven van de muren is het ook erg mooi om steenstrips op de wand te bevestigen. Door steenstrips binnen in de woonkamer te plaatsen krijgt het interieur meer diepte en eigenheid. Er zijn heel veel verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar bij onder andere Isodeco die je zelf gemakkelijk aan kan brengen door middel van 3M tape. Door deze krachtige tape zou je zelfs steenstrips over een oude tegelwand kunnen plakken.

Opvallend is dat een eethoek in een mannelijk interieur niet altijd een standaard eethoek is. Er wordt gekozen voor een eethoek met precies de hoeveelheid aantal stoelen dat nodig is of er wordt voor een bar aan de keuken gekozen. Vooral dit laatste is prachtig. Er wordt hiermee een leefkeuken gecreëerd en vooral in een wat kleinere ruimte is het een perfecte oplossing om ruimte zo nuttig mogelijk in te delen. Het moet vooral functioneel zijn, maar met een groep vrienden aan de “bar” te zitten is natuurlijk ook wel echt tof.

Kleuren

Mannen gaan vaak voor kleuren die goed bij elkaar passen. Natuurtinten, donkere kleuren en zwart. Breng je deze goed met elkaar in balans, dan wordt het interieur heel sfeervol. Maar zie je veel dezelfde kleur terug in het interieur, dan kan het ook somber, kil en saai worden. Om dit te voorkomen kun je een aantal contrastkleuren toevoegen. Denk aan een mooie groene of blauwe kleur. Of ga voor een metallic kleur als zilver, brons of goud.

Decoratie en materialen

Terwijl vrouwen het huis meestal vol zetten met allerlei “spulletjes” is een man hier toch wat kieskeuriger in. Geen vaasjes, fotolijstjes en kaarsjes, maar wat grotere woondecoratie. Een platenspeler, een (lege) fles sterke drank, eenvoudige woondecoratie, een (designer) eyecatcher of een grote skyline aan de muur. Er wordt gebruikt gemaakt van materialen als leer, metaal en hout om een stoere uitstraling te creëren. Er worden niet veel zachte materialen toegevoegd, als teddy, wol of zacht katoen. Toch wordt er wel gekozen voor sierkussens. Deze blender meestal erg goed met de kleuren van de rest van het interieur, waardoor ze minder opvallend zijn en meer een functionele eigenschap hebben. Daarnaast wordt er ook een vloerkleed in de zithoek neergelegd om het extra warm en gezellig te maken en de zithoek mee te accentueren.

Verlichting

Sfeerverlichting is belangrijk in ieder interieur, maar ook op het gebied van verlichting is er enorm veel keus. In een mannelijk interieur zien we vaak grote vloerlampen terug. Meestal gemaakt van metaal. Ook zijn mannen dol op technische gadget die in het interieur gezien mogen worden. Een mooie neonlamp, een lamp in een simpele vorm of juist een hele moderne lamp. Daarnaast wordt de televisie ook gebruikt als verlichting door er ledstrips onder te bevestigen. Het nadeel hiervan is dat er een showroom-gevoel kan ontstaan. Het is daarom aan te raden om ook verlichting toe te voegen dat wat zachter licht uitstraalt.

Planten

In een mannelijk interieur zie je vaak mooie grote statige planten. Grote kamerplanten in een grote bloempot dat als een eyecatcher in het interieur. Denk aan planten die weinig onderhoud nodig hebben en waarvoor je geen groene vingers nodig hebt. Maar ook kleinere kamerplanten staan erg goed in een stoer en mannelijk in interieur en zorgen voor een heel speels effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *