Zelf houdertjes voor droogbloemen maken

Droogbloemen zijn een grote trend. Je kan verschillende bloemen drogen. Denk bijvoorbeeld aan Hortensia’s, Pioenrozen of verschillende grassoorten. Vervolgens zet je ze in een vaas,…

by 
houdertjes voor droogbloemen

Droogbloemen zijn een grote trend. Je kan verschillende bloemen drogen. Denk bijvoorbeeld aan Hortensia’s, Pioenrozen of verschillende grassoorten. Vervolgens zet je ze in een vaas, maak je er een krans van of doe je ze in een leuk fotolijstje. Maar wil je ze gewoon leuk neerzetten, dan zou je ze ook in een houdertje kunnen doen. En deze maak je gewoon heel gemakkelijk zelf! Zet ze vervolgens op een dressoir, in het toilet, de badkamer of leuk in de keuken of slaapkamer. Kortom, deze houdertjes voor droogbloemen staan over er leuk!

Dit heb je nodig voor deze houdertjes

  • Droogbloemen / droogtakjes
  • Klei
  • Eventueel verf

Leuke houdertjes voor droogbloemen

Eigenlijk is deze DIY veel te simpel om het een DIY te noemen. Zie het als een soort van decoratie tip! Het enige dat je namelijk hoeft te doen is het in blokjes snijden van je klei, er een gaatje in te prikken met de droogbloem of een satéprikker en dan de klei te laten drogen. Je moet er alleen wel op letten dat de droogbloem houdertjes groot genoeg zijn, anders vallen ze straks om als er een droogbloem in staat. Maar dit kun je natuurlijk voor dat de houdertjes opgedroogd is even testen. En mocht het bloemetje alsnog omvallen, dan zou je de droogbloem ook iets korter kunnen knippen.

droogbloemen maken

Wat ikzelf erg leuk vind is vijf houdertjes te maken en de droogbloemen op verschillende hoogtes af te knippen. Op deze manier krijg je een heel speels effect. Vind je het leuk om je droogbloemen zelf te verven? Met deze handige tip om droogbloemen te verven krijgen ze een mooie kleur!

Vind je het trouwens ook leuk om iets voor in de tuin of op het balkon te maken? Maak dan deze leuke tuinfakkels! Ze zijn heel gemakkelijk om te maken, ze zijn lekker budget én ze geven gelijk heel veel sfeer aan de tuin of balkon.

Extra tip

Tijdens het najaar is het erg tof om een gedroogde Berenklauw als woondecoratie in huis te hebben. Deze kun je ook in een groot stuk klei doen, zodat je het gemakkelijk in huis neer kan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *