Binnenkijken | De kinderkamer van Nora

houten jaloezieen Twee maanden geleden is mijn dochtertje Nora van een ledikant overgegaan naar een peuterbedje. Je hoort toch best wel vaak dat kinderen op…

by 

houten jaloezieen

Twee maanden geleden is mijn dochtertje Nora van een ledikant overgegaan naar een peuterbedje. Je hoort toch best wel vaak dat kinderen op een gegeven moment uit hun ledikant gaan klimmen. Ik vermoed dat mijn zoontje van 1,5 jaar dat ook gaat doen. Maar Nora deed dit totaal niet. Toch vonden we het tijd voor een groter bedje. Tijd voor verandering dus. Daarnaast hebben wij ook de raambekleding aangepast. Voorheen hingen er rolgordijnen (die heel vervelend af en toe omhoog vlogen) en nu hangen er prachtige witte houten jaloezieën voor haar ramen. Benieuwd naar het resultaat? Kijk mee!

Peuterbed van IKEA

Een ledikant geeft een heel fijn, geborgen gevoel, maar aangezien ze steeds langer werd leek het ons goed om eens een peuterbed te gaan proberen. Het peuterbedje waar Nora nu in slaapt is afkomstig van IKEA. Het bedje is vrij simpel, maar de lieve schaapjes maken het bedje wel heel schattig. Dat vindt Nora ook. Ze kijkt er graag naar en maken haar bedje extra gezellig. Het dekbed dat op haar bedje ligt is van Wehkamp en is licht nude/roze en heeft brons-bruine hartjes. Ook het kussen in de vorm van een bloemetje is een grote favoriet van haar. Hij is ook heerlijk zacht!

Verstoppen in de kledingkast

Op de kinderkamer staat een grote witte kledingkast. Deze is afkomstige van Leenbakker. Hij heeft veel opbergruimte én is een perfecte plek om lekker in te verstoppen. Hier heb ik een groot kussen in gelegd van H&M, zodat het een nog fijner plekje geworden is. Met haar knuffels, speelgoed en haar broertje vind ze het erg leuk om er in te spelen.

Decoratie kinderkamer

Ik vind het leuk om de kinderkamer te decoreren met lieve spulletjes zonder dat het heel vol wordt. Aan de muur hangen twee rekjes van IKEA waar je heel gemakkelijk wat boekjes in kan zetten. Ook hangt er een wandplank aan de muur waar een paar gezellige spulletjes op staan, waaronder wat knuffels, een oud mandje van mijn moeder en een lief rotan spiegeltje met konijnenoren. Naast deze wandplank hangen twee ingelijste posters en aan de kledingkast hangen 3 schattige haakjes (Primark) waar van alles aan gehangen kan worden. Ideaal! Oh, en wat niet op de foto te zien is is een langwerpige open kast waar nog een aantal van Nora’s favoriete spulletjes in gedecoreerd staan en de door mij op de muur geschilderde regenboog. Deze zal ik binnenkort laten zien.

Houten jaloezieën

Naast het lieve peuterbedje hebben wij ook houten jaloezieën voor de ramen gehangen. De ramen op de slaapkamer zijn best groot. Heel erg fijn natuurlijk, maar grote ramen zorgen ook voor veel inkijk, licht en warmte. De verduisterde gordijnen die wij er al hadden hangen, haalden een groot gedeelte van het licht en warmte weg, maar toch bleven de ramen wel erg groot. Een paar jaar geleden hebben wij daarom rolgordijnen opgehangen. Deze verloren al snel hun kwaliteit, waardoor we opzoek gingen naar een alternatief. In de kinderkamer van Tim, onze slaapkamer en de hele beneden verdieping hadden wij al houten jaloezieen hangen en aangezien ons dat erg goed beviel, besloten wij ook op de kinderkamer van Nora houten jaloezieën te hangen.

Wat hangt er bij jou als raambekleding voor de ramen van de slaapkamer?

Lees ook: Zo maak je een eigen wandrek voor boekjes!

Houten jaloezieen, houten jaloerzien, houten jaloezieen ophangen, hoe jaloezieen ophangen, jaloerzieen

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *