Huidverzorging tijdens de herfst

Heb jij ook meer last van een droge huid tijdens de herfst? De volgende tips zijn enorm vanzelfsprekend en kun je gelijk toepassen!

by 

Huidverzorging tijdens de herfst. Heb jij ook meer last van een droge huid tijdens de herfst? Zodra de seizoenen veranderen zal dit ook effect hebben op jouw huid. Terwijl we tijdens de zomer een heerlijke gloed op onze huid hebben en ook veel minder make-up dragen, is het juist in de herfst een heel ander verhaal. Het wordt buiten kouder, natter en binnen wordt het juist warmer en droger. Daarom is het juist nu een heel goed moment om eens bewust naar jouw huid te kijken en te ontdekken wat het nodig heeft. Want ook de komende maanden wil je vast wel een zo mooi mogelijke huid hebben, toch? En de volgende tips zijn enorm vanzelfsprekend en kun je gelijk toepassen!

Een mooie huid tijdens de herfst

Voeding

Bij het woord “voeding” word je vast niet gelijk enthousiast. Het liefst eten we wat we lekker vinden en willen we ons niet aan een bepaald dieet of huiddieet houden. Maar toch zal je merken dat “een dieet” een negatieve lading gekregen heeft en je eigenlijk gewoon moet ontdekken wat goed is voor jouw lichaam en huid en wat je ook erg lekker vindt. Op deze manier word jij blij en ga je er ook beter uitzien. Ben je dol op vette vis? Geniet er dan extra veel van! Het zit namelijk vol met Omega’s die heel goed voor je huid zijn. Let er ook eens op of je lichaam wel echt blij wordt dan zuivelproducten. Het kan best zijn dat je er een beetje overgevoelig voor bent of een opgeblazen gevoel van krijgt. Dit zijn tekenen dat je lichaam er niet zo blij van wordt. Tegenwoordig zijn er enorm veel zuivelalternatieven, waardoor het veel minder moeilijk wordt om het te vervangen.

Oké, eentje dan; drink voldoende water.

Slaapritme

Naast voeding is het ook goed om te kijken naar je slaapritme. Ook dit is niet echt een onderwerp waar je op zit te wachten. Maar geloof mij, door eens goed te kijken naar je slaapritme zal je merken dat je je veel beter gaat voelen én er op je best uit gaat zien. Tijdens de winter maken we veel minder vitamine D aan en dat heeft al erg veel impact op ons gemoedstoestand en lichaam. Ga een uurtje eerder naar bed of ga nog even in bad / onder de douche voordat je je bed in duikt.

Denk ook aan:

  • Niet te lang op je telefoon of tablet. Of zet het blauwe licht uit / verander je telefoon of tablet in nachtmodus.
  • Verschoon je beddengoed regelmatig. Gebruik een heerlijke wasverzachter waar je zen van wordt.
  • Zorg ervoor dat je kussensloop schoon is. Vooral als je last hebt van een vette huid

Goede huidverzorging tijdens de herfst

Aangezien het weer tijdens de herfst heel anders is dan bijvoorbeeld in de zomer, is het ook goed om je huidverzorging hierop aan te passen. Waarschijnlijk is je huid droger, waardoor het meer gevoed en gehydrateerd moet worden. Het is helemaal niet zo belangrijk om heel veel verschillende huidverzorgingsproducten aan te schaffen, want als je één goede crème hebt die je huid liefde geeft, dan heb je genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *