Zorg ervoor dat je huisdier minder bang is voor vuurwerk

Hoe zorg je ervoor dat je huisdier minder bang is voor vuurwerk Veel huisdieren zijn bang voor vuurwerk. Niet zo gek, want ze weten natuurlijk…

by 

Hoe zorg je ervoor dat je huisdier minder bang is voor vuurwerk

Veel huisdieren zijn bang voor vuurwerk. Niet zo gek, want ze weten natuurlijk niet wat het is. Ze schrikken er vaak erg van, raken in de stress of erger nog; ze worden als ze buiten zijn geraakt door vuurwerk. Nu is het mij vorig jaar opgevallen dat er, ondanks het vuurwerkverbod, nog best veel vuurwerk afgestoken werd. En daarom is het goed om extra rekening te houden met je huisdier. Maar hoe zorg je ervoor dag je huisdier minder bang voor vuurwerk is? Ik geef je een aantal tips.

1. Voorbereiden op vuurwerk

Wanneer er onverwachts harde knallen ontstaan schrikt je huisdier zich natuurlijk een hoedje. Bereid je huisdier daarom voor door van tevoren wat aan de knallen te wennen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een vuurwerkfilmpje op YouTube aan te zetten.

2. Positief zijn over vuurwerk

Op Oudjaarsdag wordt er vaak al wat vuurwerk afgestoken. Dit is eigenlijk heel goed om je huisdier alvast aan vuurwerk te laten wennen. Om ervoor te zorgen dat je dier nog sneller gewend raakt aan al die knallen zou je eigenlijk een positief moeten blijven wanneer er weer een knal ontstaat. Maak er een samen een klein feestje van door bijvoorbeeld de knal een beetje na te doen en hem of haar vervolgens lekker te knuffelen

3. In de buurt blijven

Geruststellen werkt bij iedereen en ook bij een huisdier. Blijf in de buurt en zodra je huisdier toch wat bang wordt dan geef je hem extra aandacht.

4. Verwennen

Knuffelen, spelen, verwennen met lekkere snoepjes. Hij of zij krijgt aandacht, wordt afgeleid en jij bent in de buurt.

5. Ramen en gordijnen dicht

Om het geluid zo veel mogelijk te dempen en de lichtflitsen tegen te houden is het aan te raden om ramen en gordijnen dicht te houden. Zo krijgt je huisdier het iets minder mee en zal hij of zij minder snel in paniek raken.

Lees ook: Leuke speeltjes om voor je kat te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *