Inspiratie keukentrends 2024

De keuken is allang niet meer alleen een praktische ruimte in het huis. Het is een ruimte die gezien mag worden en aansluit bij het…

by 
Keukentrends

De keuken is allang niet meer alleen een praktische ruimte in het huis. Het is een ruimte die gezien mag worden en aansluit bij het interieur van de woonkamer. Ieder jaar zijn er dan ook nieuwe trends op het gebied van keukens. Van budget keukens tot aan design keukens. En van duurzame keukens tot aan keukens met kookeilanden. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe keuken, dan is het verstandig om eerst inspiratie op te doen om te kijken welke keuken het beste bij jouw behoefte en interieurstijl past. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om te achterhalen welke functies de keuken zou moeten hebben en hoe je de ruimte van de keuken het best benut. Om je wat inspiratie te geven heb ik de meest mooie keukens van dit moment onder elkaar gezet.

Eiken houten Keuken

Eikenhout is een erg populaire houtsoort om te verwerken in het interieur. Ook in de keuken zie je het steeds meer. In veel gevallen wordt er gekozen voor een houtlook. Dit is erg duurzaam en goedkoper dan echt eikenhout. Het wordt toegepast als fronten op de keukendeuren, maar ook als aanrechtblad. Het voordeel van de structuur en kleur van eikenhout is dat het veel warmte en sfeer uitstraalt. Wil je alleen de keukenkasten in houtlook hebben, dan kun je ook voor kiezen voor een marmeren of betonnen aanrechtblad. Dit zorgt voor een mooi stijlvol effect en geeft de keuken net wat meer diepte.

Zwarte Keuken

In een modern interieur past een zwarte keuken perfect. Een zwarte keuken is erg chic en is vaak voorzien allerlei mogelijkheden, waardoor het een prachtige design keuken wordt. Denk aan een kokendwaterkraan, een afzuigsysteem verwerkt in het aanrechtblad en een op hoogte ingebouwde vaatwasser. Echter zijn mat zwarte keukens populairder dan glanzende keukens. Houd hierbij wel rekening dat je voor een materiaal gaat dat fingerprint-proof is.

Zwarte keuken

Keukens in een matte kleur

Keukens die een grote opmars hebben gemaakt zijn keukens in matte kleuren. Warme kleuren als Aubergine, Terracotta en Eucalyptusgroen zijn erg populair, maar ook minder opvallende kleuren als beige en lichtgrijs worden veel gekozen. Door te kiezen voor een keuken in een matte kleur kun je de keuken goed aan laten sluiten op de rest van het interieur, waardoor je de woonkamer nog beter bij de keuken kunt betrekken en je er een schitterende leefkeuken van kunt maken. Daarnaast stralen deze keukens erg veel rust uit, doordat er gekozen wordt voor greeploze kasten en een dun aanrechtblad.

Witte keuken

Ook witte keukens zijn nog steeds erg geliefd. Ze zijn erg tijdloos en te combineren met verschillende soorten aanrechtbladen. Zo zou je kunnen kiezen voor mooie aanrechtbladen in houtlook, matte aanrechtbladen in een bijpassende kleur of mooie marmeren aanrechtbladen. Een witte keuken past in verschillende interieurstijlen, zoals Landelijk, Scandinavisch, maar ook in de moderne interieurstijl. Bij een Landelijk en een Scandinavisch interieur past een mat witte keuken erg goed en bij een modern interieur staat een hoogglans witte keuken prachtig.

Kookeiland

Een kookeiland bestaat inmiddels al heel wat jaren. Het blijft populair om toe te passen in een grote ruimte. Het is namelijk noodzakelijk dat je gemakkelijk om het kookeiland heen kan lopen. Door middel van een kookeiland lijkt de ruimte groter en kun je de woonkamer bij de keuken betrekken. Dit is ook erg gezellig wanneer je de keuken wilt gaan gebruiken als plek waar je lekker kan ontbijten, borrelen, samen kan koken of lekker genieten van een kopje koffie. Heb je niet zo heel veel ruimte voor een kookeiland, dan zou je ook kunnen kiezen voor een schiereiland.

Scandinavische keuken

Keukenverlichting

Naast een mooie keuken maak je je droomkeuken pas echt compleet met bijpassende keukenverlichting. Ook hierin is veel keus. Denk aan prachtige aanrechtverlichting, verlichting voor in de keukenlades of mooie hanglampen voor boven het aanrecht. Kies voor dimbare verlichting om nog meer sfeer te creëren.

Eyecatchers

Om de droomkeuken helemaal compleet te maken maak je hem af met een mooie eyecatcher. Denk hierbij aan een prachtige grote vaas op de hoek van het aanrecht, een grote keramieken schaal voor fruit of een stijlvolle wijnkoeler met daarin een fles wijn of een fles champagne. Deze laatste maakt van jouw keuken een hele chique keuken en past dan ook heel goed in een prachtige luxe design keuken.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *