Inspiratie voor een warme, sfeervolle slaapkamer

Onze slaapkamer is eigenlijk de enige ruimte in huis dat ik graag nog aan zou willen pakken. We hebben de muren een lange tijd geleden…

by 
sfeervolle slaapkamers

Onze slaapkamer is eigenlijk de enige ruimte in huis dat ik graag nog aan zou willen pakken. We hebben de muren een lange tijd geleden twee verschillende tinten groen gegeven en voor de rest staan er alleen maar witte meubels in. Je kan je dan wel voorstellen dat er weinig warmte en sfeer ontstaan is. Ik vond dat het tijd werd om inspiratie op te gaan doen en alvast wat te gaan veranderen. Daarom begon ik mijn zoektocht bij otto.nl. Ik heb al twee keer eerder een vloerkleed besteld en ook een grote wandspiegel hangt aan de muur te pronken. Zouden ze ook mooie decoratie en meubels voor de slaapkamer hebben? Ja! Mijn favoriete items heb ik onder elkaar gezet. Van een prachtige hanglamp voor de slaapkamer tot aan een super zacht vloerkleed. Hier komen mijn favorieten!

Meer sfeer in de slaapkamer

sfeervolle slaapkamer

1. Home affaire Hanglamp Lianna – €69,99 / 2. Reinders! Wanddecoratie Ingelijste afbeelding  – €31,99 / 3. Paco Home Vloerkleed Soft 380 – €96,58 (160 cm doorsnede) / 4. Zeller Present Multifunctionele mand – €34,77 / 5. LeGer Home by Lena Gercke Highboard Lina – €489,99. / 6. Carpetfine vloerkleed Nele – €88,18 (150 cm doorsnede) / 7. Dressoir Schwalm met 2 schuifdeuren – €429,99

Inspiratie sfeervolle slaapkamer

De items die ik heb uitgekozen zijn eigenlijk niet alleen heel erg mooi voor de slaapkamer maar zouden ook heel goed een plekje in de woonkamer kunnen krijgen. Boven de eettafel zou deze hanglamp van Home Affaire gelijk veel sfeer geven. Rattan lampen zien er gezellig uit en als de lamp aanstaat, dan zorgen ze vaak ook voor een mooi motiefje op de muren. Zo leuk!

Het kiezen van mooie wandecoratie is best moeilijk. Ik heb het geluk dat mijn moeder schilderijen maakt. Dus als ik iets anders aan de muur wil hebben hangen, dan kan ik tussen haar schilderijen kijken. Maar gelukkig zijn er ook hele mooie schilderijen en prints op internet te vinden. Deze ingelijste afbeelding vind ikzelf erg veel warmte uitstralen en zou perfect op onze slaapkamer kunnen hangen.

In een sfeervolle slaapkamer mag een vloerkleed niet ontbreken. Ik vind jute vloerkleden erg leuk, maar op een slaapkamer is het ook wel fijn om zachte voetjes te hebben. Dit vloerkleed van Paco Home is heel erg zacht en ik vind de kleur ook erg mooi. Helemaal in combinatie met houten meubels.

Kijk hoe leuk deze letterbak is! Het is misschien niet gelijk iets dat je op je slaapkamer gaat hangen, maar toch lijkt het me heel tof om er bijvoorbeeld gevonden schelpjes, steentjes, dierbare spulletjes, kleine foto’s of gedroogde bloemetjes in te doen. Deze dingen verdienen een plekje!

De hoge kast van LeGer is een mooie eyecatcher. Ik vind dit soort kasten prachtig! Ze geven het interieur direct veel sfeer en warmte en er kan lekker veel in opgeborgen worden.

En tenslotte ben ik weg van dit mooie dressoir. Momenteel hebben we een ladekast van IKEA op de slaapkamer staan en deze straalt alles behalve sfeer uit. Dit dressoir zou een perfecte vervanger zijn!

Houd jij ook van houten meubels?

3 comments

  1. Goh! Een letterbak! Leuk! Mijn (overleden) vader maakte een houten rekje voor in een lade van moeders toilettafel zodat ze vakjes in haar la had om haar kettingen op te bergen. Toen mijn moeder verhuisde naar een verzorgingscentrum en haar huis leeg moest, heb ik dat ding meegenomen. Ik wil ‘m inderdaad gaan gebruiken als letterbak. Dat dressoir vind ik prachtig trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *