Inspiratie thema’s voor een mooie kinderkamer 2024

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen een fijne slaapkamer hebben. Een plek waar ze zich veilig voelen, waar ze zich terug kunnen trekken, lekker…

by 

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen een fijne slaapkamer hebben. Een plek waar ze zich veilig voelen, waar ze zich terug kunnen trekken, lekker kunnen spelen en waar ze tot rust komen. Ik vind het dan ook een feestje om een kinderkamer in te richten. Er zijn zo veel leuke kinderkamer ideeën, zo veel mooie kinderkamerdecoratie en hoe leuk is het om voor jouw kind een heerlijk plekje te kunnen maken. Mijn kinderen hebben momenteel een kinderkamer die ze zelf helemaal geweldig vinden. Aan de hand van hun wensen ben ik aan de slag gegaan om er uiteindelijk een mooi geheel van te maken. Maar mocht je dit lastig vinden, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de kinderkamer aan de hand van een thema in te richten en te decoreren. Er zijn erg veel leuke thema’s voor kinderkamers. Daarom deel ik vandaag wat inspiratie.

Onderwaterwereld

Het thema onderwaterwereld vind ikzelf helemaal geweldig. Het is aan de ene kant een heel inspirerend en avontuurlijk thema voor een kinderkamer, maar aan de andere kant vind ik het ook erg rustgevend. Vergeleken met een jungle voelt de zee kalm aan en in combinatie met zachte kleuren als lichtblauwe, lichtgrijs, lichtgroen en lichtbruin, maak je van de kinderkamer een heerlijke plek. Om dit thema toe te passen kun je voor een mooie zachte muurkleur kiezen of voor een mooi behang gaan. Combineer het met leuke onderwaterwereld decoratie, schelpen, mooie verlichting en een heerlijk zacht vloerkleed en meer heeft het eindelijk niet nodig.

Wilde dieren

Het kinderkamer thema Wilde dieren is al heel wat jaren populair. Vooral onder jongens blijft dit een favoriet. Leeuwen, giraffen, olifanten. Door te achterhalen welke Wilde dieren jouw kind het leukste vindt, kun je de kinderkamer helemaal naar zijn of haar smaak maken. Maak gebruik van warme en stoere kleuren door middel van een mooie kleur op de muur. Maar een fotobehang can de savanne maakt het natuurlijk helemaal compleet. Voeg er een tof dekbedovertrek aan toe, dierenknuffels en een mooie bijpassend vloerkleed en het wordt vast een groot succes.

Bosdieren

Naast wilde dieren zijn bosdieren ook erg leuk om te gebruiken als inspiratie voor een kinderkamer. Beren, vossen, dassen hazen, combineer zo veel mogelijk bosdieren met elkaar om een magisch geheel te krijgen. Hang ook gezellige lampjes op en ga voor mooie natuurlijke kleuren als bruin, beige en donkergroen.

Prinsessenkamer

Ja, dit kinderkamerthema kon natuurlijk niet achterblijven. Al merk ik wel dat deze stijl toch ook een beetje veranderd naar regenbogen en eenhoorns. Of nou ja, het wordt meer een combi van allerlei meidendingen. Denk aan een groot poppenhuis, een make-up tafeltje en natuurlijk een kroonluchter. Op de kinderkamer van Nora heb ik een grote regenboog op de wand geschilderd. Deze vindt ze heel erg mooi. Door de regenboog extra groot te maken, is het een eyecatch op zich. Ik vind het leuk om roze te gebruiken voor een prinsessenkamer, maar dan wel in combinatie met zachte contrastkleuren, zodat het geen suikerspin kamer wordt.

Superhelden

Net als prinsessen zijn superhelden ook heel tof om de kinderkamer mee te decoreren. Ze zijn een leuke inspiratiebron om een stoere kinderkamer te creëren. Denk aan Spider-Man, Batman en Paw Patrol. Voor dit laatste thema voor kinderkamers is de laatste jaren heel populair. Er is genoeg van te koop in de winkels, waardoor je de kinderkamer gemakkelijk kunt decoreren.

Heelal

Het heelal als inspiratie voor een kinderkamer is geweldig! Het past perfect in een slaapkamer en je kan het zo bijzonder maken als jezelf wilt. Denk aan een mooi behang met sterren, een projectielamp met sterren, een stoer dekbedovertrek en natuurlijk een hanger / muurstickers / kinderkamerposter met planeten. Wil je het budget houden, dan kun je ook zelf we toffe plafondhanger maken van knikkers. Deze lijken namelijk best wel op planeten en bij de Kringloopwinkel koop je een grote zak voor hooguit 1 euro.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *