Inspiratie voor de mooiste uitnodigingen voor jouw bruiloft

Inspiratie voor de mooiste uitnodigingen voor jouw bruiloft Het moment dat jullie besluiten te gaan trouwen is natuurlijk een prachtig moment om nooit te vergeten….

by 

Inspiratie voor de mooiste uitnodigingen voor jouw bruiloft

Het moment dat jullie besluiten te gaan trouwen is natuurlijk een prachtig moment om nooit te vergeten. Maar wat eigenlijk ook wel erg leuk is, is dat jullie de komende tijd jullie bruiloft kunnen gaan organiseren. Er zijn veel dingen waar je rekening mee kunt houden, denk bijvoorbeeld aan de catering, de muziek, de bruidsjurk, het trouwpak en aan de schoenen. Maar ook het versturen van een uitnodiging voor de bruiloft is zeker iets om heerlijk mee bezig te zijn. Om je op wat mooie inspiratie te helpen heb ik zelf een paar prachtige trouwkaarten en “Save the date” kaarten uitgekozen die zeker in de smaak zullen vallen. Daarnaast deel ik ook nog een paar handige tips om zelf aan de slag te gaan. Trouwkaarten maken is namelijk heel simpel om te doen. Hier komt de inspiratie!

Welk thema krijgt jullie bruiloft?

Het mooiste is om de gasten die op de bruiloft komen alvast sfeer te laten proeven door een bijpassende uitnodiging te sturen. Tegenwoordig wordt er vaak een thema aan een bruiloft gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan een Bohemian bruiloft, een bruiloft met alleen maar pastelkleuren, het thema “Winterwonderland”, een herfstachtige bruiloft, een bruiloft als een groot tuinfeest, een bruiloft waarbij livemuziek een grote rol speelt, een boerenbruiloft of een bruiloft in festivalstijl. Wanneer je voor een bruiloft thema kiest wordt het wellicht ook gemakkelijker om een uitnodiging te vinden die hierop aansluit.

Wat komt er allemaal op de trouwkaart te staan?

Zodra jullie een mooie uitnodiging voor het trouwfeest gevonden hebben is het belangrijk dat alle informatie erop komt te staan. Het volgende lijstje zou je hiervoor kunnen gebruiken.

 • Jullie namen
 • De datum van de bruiloft
 • De tijd waarop de bruiloft begint
 • De naam en adresgevens van de ceremonie
 • Eventueel de namen en adresgegevens van andere locaties.
 • Contactgegevens van de ceremoniemeester(s)
 • Cadeautip
 • Eventueel de dresscode

Verder kun je in de enveloppe nog een routebeschrijving en/of een RSVP-kaartje (répondez s’il vous plaît’-kaartje) toevoegen. Met een RSVP-kaartje vraag je of de gasten aan willen geven of zij aanwezig zullen zijn op de bruiloft.

Voeg iets extra’s toe aan de bruidskaart

Een bruiloft is erg persoonlijk. Daarom vind ik het extra mooi om de bruidskaart ook persoonlijk te maken. Destijds heb ik om onze trouwkaart een touwtje gedaan met daartussen een takje eucalyptus en een klein kaartje met daarop een tijdlijn van wat er allemaal dit dag op de planning stond. Hierdoor werd onze uitnodiging een klein pakketje, waardoor het er nog leuker uitzag.

Wat een uitnodiging voor de trouwerij ook extra mooi maakt is:

 • Een satijnen lint
 • Een gedroogd bloemetje
 • Leuk bijpassend wasbi tape
 • Een kanten lint
 • Een lief klein hangertje
 • Een kaartje met daarop een lief tekstje of mooie korte quote

De envelop en postzegel

Bij een kaart hoort natuurlijk ook een envelop. Ook hierin is veel keuze. Je kunt voor een standaard witte envelop kiezen, maar je kunt ook de enveloppen bestellen in een leuk kleurtje. Zo valt de uitnodiging ook direct goed op als hij op de deurmat van de gasten valt. Wij hebben de print op de uitnodiging ook op de enveloppen laten drukken. Dit zag er erg mooi uit, maar wat je ook kunt doen is de binnenkant van de envelop mooi te maken met een leuke print. Dit kan je heel gemakkelijk zelf doen, door mooi papier uit te knippen en er in te plakken. Het was misschien eventjes een werkje, maar het maakt het wel extra speciaal.

Besteed extra aandacht aan details als het handschrift waarmee het adres geschreven is, de postzegel (bij PostNL kun je speciale postzegels met hartjes kopen) en hoe de envelop gesloten is. Wij hebben op Aliexpress een zegelstempel besteld met onze initialen en vervolgens de envelop dichtgeplakt met speciale wax. Dit zag er heel tof uit!

Inspiratie voor mooie trouwkaarten

Onze bruidskaart hebben wij helemaal zelf ontworpen. Dit was erg leuk om te doen, maar nam toch wel veel tijd in beslag. En dat terwijl er tegenwoordig zo veel mooie trouwkaarten te bestellen zijn. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om naast een uitnodiging eerst nog “Save the date” kaarten naar iedereen te sturen. Ook deze kaartjes zijn zo leuk!

De kaarten voor de bruiloft en de “Save the date” kaarten op de foto’s zijn afkomstig van Kaartje2go. Deze website ken je wellicht van verjaardagskaarten, felicitatiekaarten of geboortekaartjes, maar hier vind je ook een enorm groot aanbod in kaarten voor een trouwerij. Het leuke aan deze kaarten is dat je ze helemaal naar wens kan maken. Denk aan het veranderen van lettertypes, de vormgeving, kleuren en je kan foto’s toevoegen. Er kan zelfs gekozen worden voor Co2-neutraal karton en wil je dat de “Save the dat” kaart en de trouwkaart dezelfde stijl hebben, dan kun je een complete set samenstellen. En wat vinden jullie van foliedruk? Dit vind ikzelf echt prachtig voor bruidskaarten. Het ziet er heel chique uit. Mocht ik ooit nog een keer een groot feest geven, dan ga ik ook voor kaarten met foliedruk.

Veel plezier met het kiezen van jullie perfecte uitnodiging!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *