Inspiratie voor een nieuwe keuken

Inspiratie voor een nieuwe keuken Het kiezen van een nieuwe keuken is nog helemaal niet zo gemakkelijk. Op het gebied van keukens is er namelijk…

by 
Bron

Inspiratie voor een nieuwe keuken

Het kiezen van een nieuwe keuken is nog helemaal niet zo gemakkelijk. Op het gebied van keukens is er namelijk enorm veel keus. Denk aan kleuren, materialen, functionaliteit, inbouwapparatuur, etc. En ieder jaar komen er nieuwe keuken trends bij. Van prachtige luxe keukens tot aan een keuken in Japandi stijl. Een gezellige retro keuken of juist heel minimalistisch. En dan zou je de verschillende stijlen ook nog eens met elkaar kunnen combineren. Kortom, genoeg om over na te denken als je de keuken gaat vervangen. De keukentrend voor dit jaar heb ik daarom onder elkaar gezet. Dus mocht je toe zijn aan een nieuwe keuken, dan heb ik hier wat inspiratie voor je!

Houten keuken

Momenteel zijn keukens met een houtlook en houten keukens erg populair. Van licht houten keuken tot aan prachtige warm houten keukens. En dan vooral zonder keukengreepjes, waardoor de keuken direct heel veel rust uitstraalt. De laatste tijd zie je dit soort keukens veel in woonprogramma´s en interieurtijdschriften. Ik vind het ook erg mooi. Het ziet er warm uit en het ziet er vaak ook heel luxe uit.

Hygge keuken

Hygge is een Deense stijl waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van natuurlijk materialen. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen, hout, maar ook kleuren als wit, lichtgrijs, aardetinten en pasteltinten. Een Hygge keuken straalt vooral veel rustig uit. Er staat zo min mogelijk in de keuken en ook is het aanrechtblad vaak leeg.

Zwarte design keuken

Een rustige keuken is natuurlijk prachtig, maar toch is de design keuken ook erg populair. Gemak, luxe en kwaliteit worden verwerkt in een stijlvolle keuken die vaak ook nog eens perfect bij de rest van het interieur past.

Houd je van design en luxe, dan is een zwarte keuken waarschijnlijk echt iets voor jou. Een zwarte keuken bevat vaak greeploze keukenkastjes dat ervoor zorgt dat de keuken nog meer klasse uitstraalt. Het is prachtig als je een ruime keuken hebt waar veel licht naar binnen schijnt. Een zwarte keuken maakt een kleine ruimte vaak net wat donkerder en in een grote ruimte wordt het een prachtige eyecatcher. Wil je de keuken niet helemaal zwart hebben, dan zijn er nog een paar andere mooie kleurencombinaties die je kan toepassen. Neem hiervoor eens een kijkje bij de luxe keukens van Goergen keukens. Hier vind je namelijk ook hele mooie keuken inspiratie op het gebied van kookeilanden die de keuken nog meer met de woonkamer betrekken.

Japandi

Vorig jaar kwam de Japandi stijl in beeld. Deze stijl is een combinatie van Scandinavisch design en de Japanse stijl. Scandinavisch design is heel minimalistisch en de Japanse stijl is juist heel straks. Een Japandi keuken bestaat uit organische vormen, natuurlijke materialen en warme kleuren.

Keuken wrappen

Een laatste keukentrend die je steeds meer ziet is het wrappen van de keuken. Er zijn erg veel kleuren, patronen en materialen waaruit je kan kiezen, waardoor de keuken een geheel nieuwe look krijgt. Wel wordt er gedacht dat de folie die over de keuken(kastjes) aangebracht wordt niet heel duurzaam is en toch wel snel beschadigd, maar inmiddels is deze folie zo sterk dat het erg goed tegen krassen en hitte kan. Dit is daarom een heel goed alternatief als je niet zo veel wilt of kan besteden en toch wat verandering in huis wilt aanbrengen.

Als ik onze keuken aan zou mogen passen, dan zou ik zelf voor een houten keuken of een keuken met een houten aanrechtblad gaan. Het liefst met greeploze kasten en kookeiland om de keuken nog meer met de woonkamer te kunnen betrekken. Ik vind het erg leuk om samen met mijn kinderen iets lekker te maken en dan is een kookeiland wel extra gezellig.

Bekijk hier nog meer mooie keuken inspiratie voor 2023.

Hoe zou jouw nieuwe keuken eruit zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *