Je woning verduurzamen met onderstaande tips 

Je woning verduurzamen. Nu is het moment. Met een duurzame woning ga jij voor een duurzame toekomst. Op dit moment is de klimaattransitie in volle…

by 

Je woning verduurzamen. Nu is het moment. Met een duurzame woning ga jij voor een duurzame toekomst. Op dit moment is de klimaattransitie in volle gang en om die reden is het ook van belang om nu de juiste investeringen te maken. De kans is namelijk groot dat je in de toekomst voor bepaalde investeringen meer moet betalen en misschien worden bepaalde dingen zelfs verplicht. In dit artikel voorzien we je dan ook van enkele verduurzamingstips.

De woning verduurzamen: Koop een mooie gietvloer

In de eerste plaats is het van belang om te investeren in een goede vloer. De vloer draagt niet alleen bij aan je interieur, maar tegelijkertijd is deze functioneel. Daarom is het verstandig om een duurzame gietvloer bij BVL Gietvloeren te bestellen. 

Een gietvloer gaat namelijk zeer lang mee en tegelijkertijd is hij praktisch. Hij is gemakkelijk te onderhouden en je kunt hem in alle ruimtes leggen. Ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer, kelder of keuken. Eventueel zou je ook voor tegels in het interieur kunnen gaan. Deze zijn namelijk ook erg duurzaam.

Een duurzamere woning: Plaats zo snel mogelijk zonnepanelen

Als je wilt investeren in zonnepanelen dan is dit hét moment om ze te laten plaatsen. In eerste instantie omdat ze nu nog relatief goedkoop zijn en tegelijkertijd is de kwaliteit flink gestegen. De kans is dan ook groot dat je er snel rendement uit haalt. 

Tegelijkertijd zijn er op dit moment ook nog subsidies op zonnepanelen en daar kun je nu nog van profiteren. Dit geldt ook voor verschillende fiscale voordelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel installateurs actief, dus ook in jouw regio vind je ongetwijfeld goede vakmensen.

De woning verduurzamen: Ga volledig van het gas af

Het is tegenwoordig niet meer verstandig om afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. In de eerste plaats zijn ze slecht voor het milieu en tegelijkertijd raken ze op, waardoor de prijzen onvoorspelbaar zijn. Dat de energieprijzen flink zijn gestegen, is je ongetwijfeld ook niet ontgaan. Om die reden is het ook verstandig om zo snel mogelijk van het gas af te gaan. 

Geen gas in huis is niet alleen veilig, aangezien je dan geen risico loopt op een gasexplosie, maar tegelijkertijd bespaar je daar op de lange termijn flink wat geld mee. Laat bijvoorbeeld een warmtepomp in je huis installeren en koop een inductieplaat in plaats van een nieuw gastoestel. Die zijn ook nog eens gemakkelijker schoon te maken en je brandt ook je vingers niet. 

Verouderde apparaten zo spoedig mogelijk vervangen

Heb je verouderde apparaten in huis staan die nog prima werken? Dan is het alsnog verstandig om ze vroeg of laat te vervangen, want een oude wasmachine of koelkast verbruikt waarschijnlijk meer stroom dan nieuwe varianten. 

Zeker mensen met grote gezinnen doen er om die reden goed aan om een duurzame wasmachine en koelkast te kopen. Je zal het direct merken aan je energierekening.

Lees ook waarom het goed is om zo snel mogelijk zonnepanelen te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *