Kabels in het interieur wegwerken doe je zo!

De laatste jaren lijken er in ons huis steeds meer kabels bij te komen. Je zou denken dat je vooral kabels hebt van lampen en…

by 

De laatste jaren lijken er in ons huis steeds meer kabels bij te komen. Je zou denken dat je vooral kabels hebt van lampen en apparaten die aan de tv zijn verbonden, maar als je goed om je heen kijkt dan zijn er nog veel meer kabels in huis te vinden. Zo hebben wij een internetkabel van onze woonkamer door het plafond naar boven lopen, hebben we een kabel van de screen aan de voorkant van het huis en is er een paar maanden geleden in onze hal een flinke kabel geplaatst voor de zonnepanelen. Daarnaast zijn er overdag ook veel kabeltjes in gebruik, voor bijvoorbeeld het opladen van de telefoon, tablet of laptop. En wat dacht je van draadloze oordoppen en de deurbel. Onze deurbel moet na een bepaalde tijd opgeladen worden. Niet heel handig, maar verder is het een prima ding. En ook hier heb je weer een kabel voor nodig. Kortom, genoeg kabels.

Persoonlijk vind ik het niet heel mooi veel kabels in de woonkamer te zien. Ik vind soms de stekker van een lamp al vervelend om te zien. Maar gelukkig zijn er een aantal manier om de kabels in huis te verbergen. Ik heb de meest handige manier om kabels minder zichtbaar te maken onder elkaar gezet. Hier komen ze.

Kabelgoten

Een kabelgoot is erg handig wanneer je de kabels van de tv wilt wegwerken. Het is verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren en eventueel zou je ze zelf een andere kleur kunnen geven door middel van verf. Wij hebben de tv aan de muur hangen, waardoor er toch wel een paar kabels zichtbaar zijn. Dit vind ik helemaal niet mooi en daarom hebben we ze weggewerkt met (helaas) twee kabelgoten. We moeten nog even gaan kijken of we ook van twee kabelgoten, één kabelgoot kunnen maken door bepaalde kabels te vervangen of te verwijderen, maar het is al zo veel beter dan wanneer de kabels gewoon uit de tv hangen.

Plinten met een kabelkanaal

Dit is mijn favoriet, want door de kabels achter de plinten te kunnen verwerken zie je er niets meer van. Het nadeel is natuurlijk wel dat ze nu echt achter de plinten zitten en je ze er niet meer zo gemakkelijk achterweg kan halen. Doe dit daarom alleen met kabels die noodzakelijk zijn in huis en niet die van bijvoorbeeld verlichting of internetkabels.

Kabelhoezen

Naast kabelgoten zijn er kabelhoezen die je om de kabels heen kan doen. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Je kunt ze alleen niet zelf een kleur geven door middel van verf.

Kabels wegwerken met clips

Heb je kabels die van de computer of laptop over het bureau lopen, dan kun je er ook voor kiezen om de kabels aan de onderkant van het bureau te bevestigen met clips. Dit zou je natuurlijk ook kunnen doen met kabels die langs een tv-meubel lopen.

Kabelbinders

Een manier van kabels wegwerken die ikzelf niet mooi vind is door middel van kabelbinders. Je bindt de kabels bij elkaar, maar ze blijven nog steeds zichtbaar. Er zijn ook kabelbinders gemaakt van klittenband, die je gemakkelijk los kan halen. Ook dit vind ik niet zo mooi.

Kabels vervangen voor draadloos

Er worden steeds meer apparaten aangeboden die draadloos zijn, net als onze deurbel. Je hebt dus geen kabel meer nodig en laad het apparaat op, zodat de batterij leeg is. Wellicht zijn er mogelijkheden om nu al over te stappen op draadloze apparaten. Al vraag ik mij soms wel af of batterijen het eeuwige leven hebben…

Inbouwstopcontacten

Er zijn tegenwoordig inbouwstopcontacten verkrijgbaar die voorzien zijn van een USB-poort. Je hangt ze gemakkelijk op de gewenste plek, waardoor je ervoor kunt zorgen dat er minder kabels door de ruimte door hoeven te lopen.

Gordijnen

Bij ons loopt er een kabel achter het gordijn door het plafond naar boven. Een ideale manier om kabels minder zichtbaar te maken, want niemand die het op deze manier ziet.

Interieur vernieuwen

Ga je je interieur vernieuwen, dan is het verstandig om goed rekening te houden waar je apparaten en lampen neer gaat zetten. Maak een goed plan en kijk of je kabels ook kan wegwerken achter kasten.

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat kabels in huis minder zichtbaar zijn. Natuurlijk ontkom je er niet altijd aan om bepaalde kabels uit het zicht te krijgen, maar op bijvoorbeeld Gigatek.be kun je veel verschillende mogelijkheden vinden om alsnog voor te zorgen dat je interieur er netjes afgewerkt uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *