Kan een olijfboom in huis?

Bron Olijfbomen zijn erg populair. Ze stralen rust uit en zorgen voor een vakantie sfeertje. Hij is dol op zon en warmte en is daarom…

by 

Bron

Olijfbomen zijn erg populair. Ze stralen rust uit en zorgen voor een vakantie sfeertje. Hij is dol op zon en warmte en is daarom veel te vinden in landen als Griekenland, Italië en Spanje. Maar ook in Nederland zie je ze heel erg veel. Het grote voordeel aan deze mooie bomen is dat ze het hele jaar door hun bladeren houden, waardoor de olijfboom groen blijft. Ideaal, want van de mooie grijsgroene blaadjes wil je natuurlijk genieten. Maar zou je de olijfboom ook in huis kunnen halen? Ja! Met de volgende tips gaat je olijfboom het overleven in huis.

Olijfboom in huis – Zon

De olijfboom is echt een “buiten” boom. Hij staat graag lekker in het zonnetje en is eigenlijk van oorsprong niet in het Nederlandse klimaat te vinden. Om er toch voor te zorgen dat de olijfboom in huis kan overleven is het belangrijk dat hij in de zon staat. Het liefst voor een groot raam, waar het niet tocht. Hij houdt namelijk totaal niet van tocht.

Olijfboom in huis – Weg bij de verwarming

Naast dat de olijfboom niet van tocht houdt, is hij ook niet dol op de verwarming. Zelfs vloerverwarming vindt hij niet fijn. Probeer een plekje te vinden waar hij de verwarming zo min mogelijk voelt.

Olijfboom in huis – Verzorging

Zodra je een olijfboom in huis zet kan het zijn dat hij toch wat bladeren gaat laten vallen. Het is een soort van schrikreactie die later weer hersteld. Het is even zonde van die mooie bladeren, maar als je lief voor hem blijft, dan komt het weer helemaal goed.

Geeft hem ook voldoende water. Wekelijks een scheutje is voldoende. Hij mag namelijk niet te nat staan en ook zeker niet te droog. Verzorg hem één keer per maand een beetje extra door wat voeding aan het water toe te voegen.

Lees ook: Droogbloemen lang mooi houden

Benieuwd hoe je zelf een avocadoplant kweekt? Lees dan: Avocadoplant kweken in 4 stappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *