Binnenkijken | De kinderkamer van Tim

kinderkamer voor een jongen Tim is nu 1,5 jaar oud. Hij heeft een geweldige leeftijd, want hij is volop aan het ontdekken, ondernemen en grenzen…

by 

kinderkamer voor een jongen

Tim is nu 1,5 jaar oud. Hij heeft een geweldige leeftijd, want hij is volop aan het ontdekken, ondernemen en grenzen aan het opzoeken. Hij wil het liefst overal op klimmen, hij is nieuwsgierig wat er achter ieder kastdeurtje zit en hij vult zijn dag het liefst met zo veel mogelijk nieuwe ervaringen. Ik vind het daarom erg belangrijk dat Tim tijdens zijn middagslaapje en ‘s nachts zo lekker en rustig mogelijk slaapt. Vandaag laat ik zijn slaapkamer zien en kun je misschien ideeën op doen voor een kinderkamer voor een jongen.

Kinderkamer voor een jongen

Tim is dol op zachte dingen. Hij hoeft maar een zacht plaid te zien en hij gaat erop af. Hij is helemaal weg van schapenkleedjes en hij kan de hele dag wel knuffelen met zachte kussens en knuffels. Bijna jaloersmakend voor papa en mama. Haha! Op zijn slaapkamer zijn zijn lievelingsknuffels te vinden en heb ik een paar gezellige kussens neergelegd. Vooral het kussen van de leeuwenkop is zijn favoriet. Deze heeft namelijk ook nog eens een super zachte rand. Heerlijk!

En hoe vinden jullie de grote giraf knuffel?! Ik vind het helemaal geweldig. Het is een eyecatcher voor de kamer en natuurlijk perfect om mee te spelen. En ook de poster met de wilde dieren vind ik heel gaaf. Ik moet wel zeggen dat ik stiekem nog een beetje opzoek ben naar een poster die iets beter bij zijn leeftijd past, maar tot die tijd vind ik deze goed passen.

kinderkamer voor een jongen

kinderkamer voor een jongen

Raambekleding

Vooral nu de zon steeds sneller opkomt en later onder gaat, merk ik dat raambekleding op een kinderkamer erg belangrijk is. Voor de geboorte van onze dochter Nora besloten we verduisterende gordijnen neer te hangen. Deze doen goed hun werk en houden veel licht tegen. Toch merkten we al snel dat het kamertje veel inkijk had, er soms iets te veel licht naar binnen kwam en dat het in de zomer snel warm werd. Daarom hebben we gekozen om er ook witte houten jaloezieën op te hangen. Dit is een grote aanrader, want hierdoor werd de kinderkamer nog iets donkerder, was de inkijk in eens verdwenen én, wat ikzelf ook een grote pluspunt vind, straalt de kinderkamer nog meer rust uit.

Wandrek voor boekjes

Dit leuke wandrek heb ik zelf gemaakt. Ik wilde graag iets hebben om leuke voorleesboekjes in neer te zetten. Voorleesboekjes zien er vaak heel schattig uit en zijn perfect als decoratie voor kinderkamers. Mocht je ook zo’n wandrek willen maken, neem dan een kijkje bij: Zo maak je je eigen Ypperlig wandrek van IKEA.

One comment

  1. Wat een leuk kamertje! Ik had voor mijn dochter vroeger ingelijste posters aan muur. O.a. die van Welterusten Kleine Beer. Mijn dochter is bijna 30 nu. Leuk om dat boekje te zien staan tussen jullie boekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *