Een regenboogtaart als verjaardagstaart!

Afgelopen zondag was mijn dochtertje Nora jarig. Ze is 3 jaar geworden en het was natuurlijk een groot feest. Ze straalde de hele dag van…

by 

Afgelopen zondag was mijn dochtertje Nora jarig. Ze is 3 jaar geworden en het was natuurlijk een groot feest. Ze straalde de hele dag van oor tot oor en werd dolblij van alle visite, cadeautjes, versiering en natuurlijk van de verjaardagstaart. Nora is dol op regenbogen, dus wist ik al snel dat het een regenboogtaart moest worden. Ik speurde het internet af, nam contact op met verschillende taartenbakkers, maar uiteindelijk schrok ik toch wel van de hoge prijs. Voor een regenboogtaart kwam je al gauw op €60,00. Persoonlijk vond ik dat wat te duur voor een kindertaart en geef ik liever het geld uit aan cadeautjes. Daarom ging ik opzoek naar een alternatief voor de perfecte regenboog kindertaart!

Regenboogtaart

Regenboogtaarten zijn momenteel best wel populair. Vooral onder kinderen. Niet zo gek, want bij het aansnijden van de taart ontstaat er echt een “wauw” gevoel. Een regenboogtaart is namelijk vaak wit aan de buitenkant en aan de binnenkant voorzien van allemaal laagjes cake in verschillende kleuren. Zodra je de taart aansnijdt zie je de laagjes mooi opgestapeld en vormen ze de kleuren van een regenboog. Ik moet zeggen dat ik het zelf ook wel heel erg leuk vind. Ik kon daarom niet wachten totdat Nora de taart zou zien.

De kindertaart van Nora

De kindertaart die ik voor Nora “gemaakt” heb is afkomstig van Bakker Bart. Ja, daar zou je vast niet zo snel aan denken als je opzoek gaat naar een verjaardagstaart. Maar toch heb ik hier een geweldige regenboogtaart gevonden. Wel moet ik zeggen dat ik lichtelijk geïrriteerd was. In mijn woonplaats was het namelijk alleen mogelijk om taartpunten te bestellen in plaats van een complete taart. Daarvoor zou ik naar een andere stad moeten rijden. Dat ging me te ver en daarom besloot ik toch 10 taartpunten te bestellen en hier een hele taart van te maken. Met wat warm water verdeelde ik de boter crème over de punten, waardoor het alsnog (aardig) één geheel werd. Nog wat gekleurde sprinkles er overheen en niemand zou ontdekken dat het losse taartpunten waren. 😀

Daarnaast heb ik een paar hele lieve diertjes van schleich op de taart gezet. De feesthoedjes heb ik zelf gemaakt en ook de slingers maakte ik zelf. Nora vond de verjaardagstaart GEWELDIG! En hij was ook nog eens erg lekker.

Er zijn zo veel leuke verjaardagstaarten te vinden! Ook voor jongens zijn er leuke taarten te maken. Zo kwam ik ook een leuke Paw Patrol taart tegen. Eigenlijk is deze taart best gemakkelijk om te maken, maar een groot Paw Patrol fan zou deze taart meer dan geweldig vinden!

Regenboog kindertaart maken

Wat ik zelf echt een geweldige vondst vond waren bovenstaande taarttoppers van Shein.com. Ik bestelde zelf een regenboogje en de ballonnen, maar uiteindelijk heb ik ze dus niet gebruik. Anders vond ik dat de verjaardagstaart te vol zou worden. Een paar dagen later vierden we nog een keertje haar verjaardag met een vriendinnetje en daar heb ik de ballonnetjes wel gebruik. Dit was de taart!

2 comments

  1. Alsnog gefeliciteerd en wat een slimme oplossing! Ik heb wel eens zelf regenboogtaarten gemaakt, leuk resultaat, maar veel werk met al die taarten in verschillende kleuren die je moet bakken haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *