Laat je inspireren door het licht. Speel met licht om jouw woning te verlichten

Eén van de fijnste dingen om in huis te halen is licht. Het voelt zo fijn wanneer de eerste zonnestralen van het jaar weer naar…

by 
Raamdecoratie

Eén van de fijnste dingen om in huis te halen is licht. Het voelt zo fijn wanneer de eerste zonnestralen van het jaar weer naar binnen schijnen. Licht doet zo veel met een ruimte. Het maakt de ruimte lichter, ruimer, stralender en warmer. En het wordt nog mooier wanneer het zonlicht op de olijfboom in onze tuin schijnt, door de jaloezieën en de gordijnen heen. Op de wanden ontstaat dan een prachtig patroon dat constant in beweging is. Als een soort bewegend behang dat nooit gaat vervelend. Terwijl ik dit zit te typen geniet ik ook van deze stralende lichtjes die niet alleen op de wand te zien zijn, maar ook op de vloer. Zoals ik al vertelde zorgt de grote olijfboom voor een mooi effect in huis. Deze boom heb ik als mini boompje een aantal jaren geleden bij de bouwmarkt gekocht, maar in middels begint het een aardige reus te worden. Ik ben er dolblij mee, want hij zorgt ook voor veel privacy. Mocht je nu geen grote boom voor je huis hebben staan, dan zijn er natuurlijk nog meer manieren om het licht op een mooie manier naar binnen te laten en te spelen met licht. Ik heb daarom mijn favoriete raamdecoratie onder elkaar gezet.

Houten jaloezieën

Wij hebben voor onze ramen witte houten jaloezieën hangen. Wij hebben bewust voor witte jaloezieën gekozen, omdat wij vrij grote ramen hebben. Jaloezieën zijn lichtdoorlatend en lichtwerend. Met jaloezieën kun je goed spelen met licht. Ze zijn gemakkelijk te verstellen en weerkaatsen het licht op een mooie manier. Bij Solbelle vind je prachtige jaloezieën die verkrijgbaar zijn in verschillende houtsoorten. Denk bijvoorbeeld aan bamboe jaloezieën, lindehouten jaloezieën en Paulownia jaloezieën. Destijds hebben wij onze jaloezieën online besteld. Je geeft de juiste maten op, de jaloezien worden gemaakt en vervolgens worden ze met het juiste ophangsysteem geleverd, waardoor je ze gemakkelijk zelf kunt monteren. Ik heb geen dag spijt gehad van deze aankoop. In onze woning stralen ze veel rustig uit en verminderen ze de inkijk van buitenaf.

Linnen gordijnen

De houten jaloezieën zitten bij ons “in de dag”. Dit betekend dat ze tussen de kozijnen hangen. Het is niet alleen erg praktisch, maar ze vormen hierdoor ook een prachtig geheel met de kozijnen. Maar toch maken ze het niet compleet hier in huis. Daarom hebben wij gekozen om er gordijnen naast te hangen. Toen wij destijds in onze woning kwamen wonen hebben wij gekozen voor inbetween gordijnen. Deze zijn jarenlang meegegaan, maar op een gegevens moment wilde ik toch graag wat anders. Mijn man begreep hier natuurlijk niets van. Waarom zou je gordijnen vervangen als ze nog mooi zijn? Heel begrijpelijk natuurlijk, maar ik was verliefd geworden op linnen. Gelukkig vond ik bij H&M Home hele betaalbare linnen gordijnen. Deze bestelde ik en liet ik op maat maken bij een kledingmaker. Dit kostte natuurlijk nog wel wat, maar was lang niet zo duur wanneer ik naar een interieurwinkel was gegaan. De combinatie van de jaloezieën en de linnen gordijnen vind ik prachtig. Ze versterken elkaar en vooral wanneer het zonlicht er op en doorheen schijnt, ontstaat er een prachtig effect.

Gordijnen tot de grond

Gordijnen zijn niet goedkoop. Vooral niet wanneer je ze op maat moet laten maken. Maar toch raad ik het iedereen aan om hierin te investeren of op zoek te gaan naar een alternatief als bijvoorbeeld de gordijnen van H&M Home. Kies er vervolgens ook gelijk voor om de gordijnen tot de grond te laten hangen. Het kan ervoor zorgen dat je hiermee de warmte van de verwarming blokkeert, maar aan de andere kant houden gordijnen ook veel kou van buiten tegen en zorgen ze ervoor dat de warmte binnen blijft. Gordijnen die tot de grond hangen maken een ruimte veel stijlvoller en laten de ruimte ook optisch hoger en groter lijken.

Voordelen van mooie raamdecoratie

Passende raamdecoratie is een belangrijk onderdeel bij het inrichten van de woning. Raamdecoratie is namelijk niet alleen mooi en praktisch, maar het heeft nog veel meer voordelen.

Uitstraling van de woning. Zorgen voor een prachtige uitstraling van je woning, zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Ik vind het altijd erg moeilijk om te zien wanneer er minder mooie raamdecoratie voor de ramen hangt of wanneer raamdecoratie slordig hangt. Jaloezieën die niet helemaal tot de vensterbank hangen, gordijnen die half open hangen of verkleurde raamdecoratie.

Het maakt de ruimte compleet, warmer en gezelliger. Mooie raamdecoratie kun je matchen met de rest van het interieur.

Raamdecoratie verbeterd de akoestiek. Hierdoor voorkom je dat het in huis galmt en zorgt het ervoor dat geluid beter opgenomen wordt, waardoor het voor minder geluidsoverlast kan zorgen.

Raamdecoratie kan een isolerende werking hebben. Dit scheelt in energiekosten en zorgt ervoor dat de zon tegengehouden wordt, waardoor het in huis koeler blijft.

Raambekleding verminderd de inkijk. Hierdoor heb je meer privacy wat je wooncomfort kan verbeteren.

Kortom, raamdecoratie is een must voor een sfeervol interieur en een prachtige manier om met licht te spelen, waardoor je de ruimte nog meer kunt laten stralen

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *