Inspiratie voor droogbloemen

Inspiratie droogbloemen. Bloemen drogen is erg populair. De tijd dat er weer veel bloemen gaan groeien en bloeien is weer begonnen en dat zorgt er…

by 
inspiratie droogbloemen

Inspiratie droogbloemen. Bloemen drogen is erg populair. De tijd dat er weer veel bloemen gaan groeien en bloeien is weer begonnen en dat zorgt er voor dat we weer veel mooie bloemen kunnen gaan drogen. Heb je nog niet eerder je eigen bloemen gedroogd of weet je niet precies welke bloemen je kan drogen? Geen probleem! In dit artikel gaan we veel vertellen over droogbloemen en hoe je zelf aan de slag kan gaan.

Hoe droog je bloemen?

Het drogen van bloemen is helemaal niet moeilijk. Helemaal niet als je het al een keertje eerder gedaan hebt. Het enige wat tijd kost is wachten totdat het echte droogbloemen geworden zijn. Maar voor de rest kan iedereen bloemen drogen. Er zijn 4 handige manieren om bloemen te drogen. Kies jouw favoriete werkwijze en ga aan de slag!

Welke bloemen kun je drogen?

Het zijn enorm veel verschillende bloemen, maar niet iedere bloem is geschikt om te kunnen drogen. In dit lijstje vind je de bloemsoorten die je kunt drogen.

Inspiratie droogbloemen: Hortensia drogen

Het drogen van Hortensia’s wordt best veel gedaan. Logisch, want de bloemen zijn erg mooi en ze zijn heel gemakkelijk te drogen.

Inspiratie droogbloemen: Pioenrozen drogen

Het drogen van pioenrozen is nog niet zo gemakkelijk en toch kan het. Deze prachtige bloemen zijn er maar een korte tijd in het jaar en daar wil je natuurlijk zo veel mogelijk van genieten.

Inspiratie droogbloemen: Judaspenning drogen

Veel mensen kennen de Judaspenning niet. Het is ook een beetje een vreemd plantje als je ‘m in de natuur tegen komt. En toch zie je hem ook wel vaak in het interieur verwerkt. Wanneer je de vliesjes van de Judaspenning afhaalt ontstaat er een parelmoerkleurig blaadje. Lees hier meer over de Judaspenning en hoe je hem kan drogen.

Houdertjes voor droogbloemen maken

Het is zo leuk om zelf bloemen te drogen. Je kan ze vervolgens in een vaasje doen of er een leuke krans van maken, maar je zou ze ook in leuke klei houdertjes kunnen zetten.

Op een snelle manier bloemen verven

Wil je graag jouw droogbloemen een leuk kleurtje geven, dan is er een heel handig en snel maniertje voor. Met een verfspray voor je haar kun je gemakkelijk de gedroogde bloemen verven.

Berenklauw drogen

Tijdens het najaar zie je dat de Berenklauw erg populair is als woondecoratie. Deze grote takken berenklauw kun je beter zelf niet drogen, omdat het huidirritatie kan veroorzaken. Maar hoe zorgen je er nou voor dat je wel een mooie gedroogde Berenklauw in huis kan halen? In het artikel over hoe kun je een Berenklauw drogen vind je alle informatie.


Op Pinterest is nog veel meer mooie inspiratie voor droogbloemen te vinden.

3 comments

  1. Ik ben op dit moment volop bezig met het aanleggen van onze tuin. Ik heb al ontzettend veel bloemen geplant, want ik ben echt gek op bloemen. Graag zou ik ook een aantal bloemen willen drogen om hier en daar in huis te zetten. Jouw artikel heeft me voorzien van alle informatie die ik nodig had. Super tips gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *