10X Leuke dingen om te doen met Pasen

Leuke dingen om te doen met Pasen. Leuke dingen om te doen met Pasen. Eindelijk kunnen we na twee jaar weer Pasen met familie vieren. Ik…

by 

Leuke dingen om te doen met Pasen.

Leuke dingen om te doen met Pasen. Eindelijk kunnen we na twee jaar weer Pasen met familie vieren. Ik vind dit toch altijd wel hele leuke en gezelliger feestdagen. Het is zó vrolijk en het geeft mij ook het gevoel ultieme gevoel van lente. En laat dit nu net mijn lievelingsseizoen zijn! Ik kijk er daarom erg naar uit en stiekem zijn we al een beetje begonnen. De paaseieren worden nu al goed gegeten en mijn zoontje Tim kan nog niet veel praten, maar het woord “ei” spreekt hij enorm goed en vaak uit, haha!

Om nog wat extra in de Paas stemming te komen heb ik een paar leuke dingen om te doen met Pasen onder elkaar gezet. Deze leuke dingen kun je met je gezin doen, maar ook heel goed met de rest van de familie erbij. Hier komen mijn 10 leuke dingen om te doen met Pasen!

Leuke dingen om te doen met Pasen

1. Eieren zoeken

Eieren zoeken is heel erg leuk om samen met kleine kinderen te doen. Aankomende Pasen wil ik dit zeker gaan doen. Gelukkig zei mijn moeder al dat ze in hun grote tuin eieren willen gaan verstoppen, waardoor het een nog leuker avontuur wordt. Maar eigenlijk is eieren zoeken voor iedere leeftijd heel grappig om te doen. Bij HEMA zag ik trouwens chocolade eieren met goudkleurige papiertjes. Dit zijn natuurlijk perfect om te hebben met Pasen!

2. Raad het aantal paaseitjes

Dit spelletje is leuk voor jong en oud! Pak de allergrootste bak, vaas of pot erbij en doe daar zo veel mogelijk paaseitje in. Diegene die het dichtste bij het aantal paaseitjes zit wint de hele pot vol met paaseitjes. Als dat geen geweldige prijs is….

3. Jeu de Boules met paaseitjes

Het oude spel “Jeu de Boules” heeft vast iedereen wel eens gespeeld. Maar met paaseitjes vast nog niet! Door de vorm van de eitjes wordt het heel lastig om ze op een goede manier te rollen. Oftewel, dit spel is moeilijker dan je denkt.

4. Raad de smaak – Leuke dingen om te doen met Pasen

Er zijn zó veel verschillende smaken paaseitjes te vinden. Dus hoe leuk is het om hier een spel mee te maken. Doe een blinddoek voor en probeer de smaken te achterhalen.

Leuke ideeën voor Pasen

5. Eieren versieren en beschilderen

Op Pinterest zie je onwijs veel leuke ideeën om eieren te versieren en te beschilderen. Met speciale (eetbare) kleurstof, met stickers, met verf of met neptatoeages. Daarnaast zie je ook dat droogbloemen veel gebruikt worden om paaseieren mee te versieren.

6. Speurtocht maken

Als kind zijn speurtochten enorm leuk, maar in combinatie met Paaseieren zoeken wordt het nog leuker! Zie het als een soort van XL versie van eieren zoeken. Zet de speurtocht uit voor je familie en laat ze fanatiek speuren.

7. Picknicken

Picknicken vind ik heel erg leuk. Een grote mand mee, een kleed en natuurlijk zo veel mogelijk lekkers! De mooie lente dagen komen er aan, dus hopelijk is het tijdens Pasen ook stralend weer. Tip: organiseer een picknick in jouw achtertuin en kleed het gezellig aan.

Leuke ideeën om te doen met Pasen

8. Een worteltaart of cheesecake met paaseitjes maken

Worteltaart / carrotcake is erg lekker, maar natuurlijk past deze taart ook perfect bij Pasen. Dit geldt ook voor de chocoladetaart met paaseitjes. Welke is jouw favoriet? Deze leuke konijnen oren op de worteltaart zijn trouwens gemaakt van takjes tijm. Zo leuk bedacht!

9. Eitje tik wedstrijd houden

Eitje tikken wordt al jarenlang gedaan. Er zijn zelfs hele wedstrijden, waarbij de deelnemers ook tactieken bedenken. Er wordt gezegd dat je het ei van de tegenspeler met de onderkant van jouw ei moet raken. Ga jij het proberen?

10. Paashaas chocolademelk maken

Hoe leuk zijn deze chocolademelk Paashazen! Je gebruikt hiervoor chocolade paashazen, haalt de oren er voorzichtig van af en vult het vervolgens met chocolademelk en eventueel karamelsiroop, anijssiroop of kaneel. Je kan er ook cocktails van maken. Oh, en wat dacht je van Chai tea?

2 comments

  1. Ik ben niet zo dol op chocolade dus de paaseitjes laat ik aan mij voorbij gaan. Eieren zoeken deden we vroeger wel toen mijn dochter nog klein was. Nu wordt het waarschijnlijk gezellig brunchen. En als het even kan, lekker in de zon zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *