Leuke eigenschappen van de winter

Voor vele van ons is de winter geen favoriet seizoen. Het is koud, het is lang donker en vooral aan het begin van het jaar…

by 

Voor vele van ons is de winter geen favoriet seizoen. Het is koud, het is lang donker en vooral aan het begin van het jaar is er niet veel om naar uit te kijken. En toch heeft ook de winter hele leuke en mooie eigenschappen. Speciaal daarom heb ik een lijstje samengesteld met eigenschappen van de winter die wél leuk zijn. Dus mocht je ook erg tegen de winter opzien? Sla dan dit lijstje op!

1. Knusse avonden

In de zomer is het veel langer licht. Hierdoor doen we bijna geen verlichting of kaarsjes aan als we ‘s avonds aan tafel zitten of op de bank hangen. Dat is gewoonweg niet nodig. Maar toch is het juist heel gezellig en zijn het echte sfeermakers. Vooral nu we de kerstboom in huis hebben staan ontstaat er een heel fijn thuisgevoel. Maar ook kaarsjes maken het enorm gezellig.

2. Thee, warme chocolademelk en andere warme drankjes

Ik ben dol op warme drankjes! Thee drinken ik het hele jaar door, maar tijdens de winter geniet ik ook heel erg van warme chocolademelk, chai tea en latte macchiato. En wat smaakt het toch lekker als het buiten wat kouder is he? Op één of andere manier vind ik het in de zomer namelijk veel minder lekker. Dus laten we er nu maar optimaal van genieten!

3. Lekkere warme stofjes

Oh, wat kan ik genieten van een warme trui! En dan helemaal zo’n trui waar je wel in wilt wonen. Lekker ruim, zacht, en dan ook nog in een leuk kleurtje. Ja, doe mij zo’n trui maar! Maar ook pantoffels, een mooie, warme sjaal en een zachte pyjama maken mij blij. Oké, je hebt ze natuurlijk aan om het niet koud te hebben, maar als je dan toch de winter moet doorstaan, dan het liefst in lekkere cosy kleding.

4. Winterse maaltijden

Tijdens de winter ruilen we de frisse salades in voor stamppotten. Boerenkool, hutspot, stamppot andijvie of juist iets heel vernieuwends. Welke is stamppot is jouw favoriet? Daarnaast is soep ook erg lekker tijdens de winter. Probeer eens broccoli soep of courgette soep met gerookte zalm en crème fraîche te maken. Zo krijg je ook gelijk hele goede vitamines binnen die je gemakkelijker door de winter gaan slepen.

5. Minder druk maken om je lichaam

Strandkleding mag even in de kast weggestopt worden. We hoeven de komende tijd niet in badkleding te verschijnen en een kilootje meer of minder valt nu helemaal niet op. Gelukkig maar, want we willen natuurlijk ook wel lekker genieten van het Kerstdiner.

6. Wandelen in de natuur

De natuur is enorm mooi in de winter! Vooral als het gevroren heeft en de ‘s morgens een wandeling gaat maken. De zon komt op en alle ijskristallen maken de natuur heel sprookjesachtig. Daarnaast is een wandeling in de buitenlucht heel gezond en het maakt je energieker.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *