Leuke hapjes en drankjes voor Oud & Nieuw

Hebben jullie al een beetje het gevoel dat de laatste dagen van het jaar zijn ingegaan? Ik moet zeggen dat ik erg naar het nieuwe…

by 

Hebben jullie al een beetje het gevoel dat de laatste dagen van het jaar zijn ingegaan? Ik moet zeggen dat ik erg naar het nieuwe jaar uitkijk. Op één of andere manier heb ik het gevoel dat het een veel beter jaar gaat worden. Dit jaar was toch wel wat negatief, dus van mij mag het wel 31 december zijn. En om het jaar nog beter af te sluiten / te beginnen heb ik een aantal hele leuke hapjes en drankjes voor oud & Nieuw onder elkaar gezet. Hier ga je vast van genieten!


Champagne of Cocktail Bar

Een glaasje bubbbels hoort natuurlijk in het lijstje van lekkere drankjes tijdens de jaarwisseling. Het blijkt zo te zijn dat 95% van de champagne flessen speciaal gekocht worden voor de jaarwisseling. Dit kan echte champagne zijn, maar het kan natuurlijk ook heel goed een glaasje prosecco zijn. Scheelt weer wat centjes. En om dit drankje nog feestelijk te maken, kan je er ook een gezellige champagne bar van maken. Lekkere siroopjes, eetbare glitters, fruit, leuke roerstaafjes, verse kruiden. Je kan helemaal los gaan.


Snackboard

Een snackboard is de laatste jaren enorm populair. Het is als het ware een grote hapjesschaal, maar dan net wat gezelliger opgemaakt. De hapjes worden namelijk in groepjes verdeeld netjes neergelegd en vaak wordt er ook nog rekening gehouden met kleur, smaak en vorm.

Wil je zelf een snackboard maken. Snijd dan de kaasjes op verschillende manieren voor een speels effect en ga voor kazen met schillende texturen, als brie, Old Amsterdam en een kruidenkaasje.

Zodra de kazen goed liggen kan je de vleeswaren neergaan liggen. Denk hierbij aan salami, prosciutto en seranoham. Vervolgens leg je de toastjes en crackertjes met tapenade of boter her en der op je plank. En vul je het op met nootjes, olijven, fruit, tomaatjes, stukjes paprika en bijvoorbeeld takjes rozemarijn.


Borrelbrood

Borrelnootjes is ontzettend gemakkelijk te maken, maar ziet er waanzinnig feestelijk uit. Je haalt een heel brood, snijdt er vervolgens allemaal vierkantjes in en deze inkepingen vul je op met bijvoorbeeld kaas, mozzarella, pesto, tomaat, brie of chorizo.

Gebakken camembert

Gebakken cambert is zó lekker! De kaas onder het witte korstje smelt en vervolgens kun je er heerlijk met een stokbroodje in dippen. Mmm…. Het is dan ook een perfect idee om te serveren als leuk hapje tijdens de jaarwisseling. Je kan er voor kiezen om de camembert gewoon, neutraal, in de oven te doen, maar je kan hem ook nog extra smaak geven met bijvoorbeeld wat knoflook of rozemarijn.Champagne cupcakes

Houd je meer van zoetige hapjes voor Oud & Nieuw, ga dan lekkere verse champagne cupcakes maken.l Deze zien er niet alleen heel feestelijk uit, maar ze zijn ook heel erg lekker.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *