Leuke ideeën voor een verjaardag tijdens Corona

Leuke ideeën voor een verjaardag tijdens Corona. Helaas is Corona nog steeds een groot onderwerp van de dag. We zijn het allemaal flink zat aan…

by 

Leuke ideeën voor een verjaardag tijdens Corona. Helaas is Corona nog steeds een groot onderwerp van de dag. We zijn het allemaal flink zat aan het worden. Inmiddels heeft iedereen bijna 2 keer een verjaardag gehad in de tijd van Corona. Misschien heb je net gelukt gehad dat de maatregelen iets versoepeld waren op het moment dat jij je verjaardag vierde, maar het voelde natuurlijk niet zo “vrij” als de verjaardagen die je vierde voordat het virus er was. En ook nu is het niet mogelijk om een uitgebreid feestje te geven. Maar om er toch een gezellige verjaardag van te maken hebben we een paar leuke ideeën voor een verjaardag tijdens Corona bedacht. Hier komen ze!

Leuke ideeën voor een verjaardag tijdens Corona

Uitgebreid ontbijten

Van het ontbijt kun je echt een feestje maken. Het is de eerste maaltijd op je verjaardag en daarom mag deze ook extra lekker zijn. Wat dacht je van lekkere taartjes, een luxe salade, dik belegde broodjes of bestel iets bij een bakker. Bij verschillende bakkers kun je speciale broodmanden bestellen die gevuld zijn met verse broodjes, beleg en sapjes. Dit is ook erg leuk om cadeau te geven aan iemand die jarig is tijdens Corona.

Organiseer een Drive-in

Maak de oprit extra gezellige met leuke verjaardag versiering en iets om te snacken. Denk bijvoorbeeld aan een suikerspinmachine, een popcornmachine of een puntzak patat met mayo. Het is belangrijk dat er hygiënisch gewerkt wordt.

Extra tip: Je zou ook cocktails kunnen serveren die je verjaardagsgasten mee kunnen nemen. Let er wel op dat de bestuurder een alcoholvrije-cocktail krijgt.

High Tea, High Beer & High Wine

Op dit moment kun je met 4 personen tegelijk afspreken. Dit is nog best een gezellig aantal om een “High Tea”, een “High Beer” of een “High Wine” te organiseren. Voeg er nog wat lekkere bijpassende hapjes bij en het wordt hoe dan ook gezellig!

Uitgebreid samen koken

Jij bent jarig, dus jij mag zeggen wat je wilt eten. Ga het vervolgens gezellig samen koken en met kaarslicht opeten, alsof jullie in een restaurant zitten. Dit kun je met z´n tweeën doen, met je gezin of je kunt je twee beste vrienden uitnodigen.

Thuis uiteten

Heb je niet zo veel zin om te koken? Bestel dan iets lekkers. Restaurants zijn momenteel nog steeds open en veel restaurants bezorgen heerlijk maaltijden.

Spelletjes avond

Organiseer een spelletjes avond. Dit kunnen leuke bordspellen zijn, maar het mag natuurlijk ook een leuke quiz of een spel via een spelcomputer zijn. Eventueel kun je nog twee vrienden uitnodigen.

Leuke verjaardag ideeën tijdens Corona

Buiten vieren

Wil je toch wat meer visite ontvangen tijdens je verjaardag en is het mooi weer, dan kun je het ook buiten vieren. In een gezellig park of in het bos. Zet stoelen neer, leg kleedjes neer of plaats een paar statafels en versier het met wat slingers en ballonnen. Houdt wel rekening met de Corona-maatregelen.

Cadeautjes speurtocht

Dit leuke idee voor een verjaardag tijdens Corona is vooral heel leuk voor kinderen. Verzamelen alle acadeautjes en ze vervolgens een zelfgemaakte cadeautjesspeurtocht uit! Dit kun je zowel binnen als buiten doen.

Relax

Het voordeel aan het niet-vieren van je verjaardag is dat je ook geen stress hoeft te hebben. Maak hier gebruik van door lekker de hele dag lui te doen. Serie kijken met een bak popcorn, de halve dag in bad,

Videobellen

In plaats van een borrel wordt het nu een virtuele borrel! Nodig je vrienden en/of familie uit om op een bepaalde tijd voor de laptop te zitten. Borrel erbij en wie weet hebben je vrienden of familie nog leuke verrassingen bedacht, zelfgemaakte liedjes gemaakt of fotocollages gemaakt

Verjaardagskaarten

Vroeger werden er veel meer kaarten verstuurd. Hoe leuk was dat! En als de kaart dan ook nog vol zit met confetti, leuke foto’s en lieve teksten, dan kan het helemaal niet meer stuk.

Benieuwd welke dingen je thuis kan doen tijdens Corona? Wij hebben 15 leuke dingen bedacht!

leuke ideeen voor een verjaardag tijdens corona

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *