Leuke inspiratie voor de kinderkamer

Leuke inspiratie voor de kinderkamer. Het inrichten van een kinderkamer is één van mijn favoriete dingen om te doen. Het was dan ook een soort…

by 

Leuke inspiratie voor de kinderkamer. Het inrichten van een kinderkamer is één van mijn favoriete dingen om te doen. Het was dan ook een soort van “missie” om de kinderkamers van mijn kinderen zo mooi en fijn mogelijk te maken. En dat is gelukt! Iedere dag zie ik weer hoe graag ze op hun kamertjes zijn. Ze willen er graag spelen en ze vallen er heerlijk in slaap. En dit vind ik ook erg belangrijk. Eigenlijk zou ieder kind een fijn plekje moeten hebben waar hij of zij zich terug kan trekken. maar hoe creëer je nu een fijn plekje voor jouw kind en maak je van de kinderkamer een plek waar ze tot rust kunnen komen en zich kunnen ontspannen? Ik deel een aantal handige tips en leuke inspiratie voor de kinderkamer!

Leuke inspiratie voor een jongenskamer

Leuke inspiratie kinderkamer

De slaapkamer van Tim moest een rustige, stoere maar ook lieve kinderkamer worden. Tim is een ontdekker die ook heerlijk alleen kan spelen met zijn favoriete speelgoed. Daarom maakte ik een moodboard voor een leuke jongenskamer. Helaas heb ik nog geen tijd gehad om het resultaat te delen, maar dat staat zeker op mijn To do lijstje! Op Instagram vind je eventueel al wel een paar foto’s van de jongensslaapkamer.

Naast deze leuke kinderkamer inspiratie voor een jongen zijn er natuurlijk nog veel meer thema’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van het thema Ruimte / Heelal? Sterren, planeten, donkere kleuren, die je mee naar dromenland nemen. Deze leuke items voor een kinderkamer met het thema ruimte past hier perfect bij!

Is jouw kind dol op wilde dieren? Dan kun je helemaal los gaan met behang, grote knuffels en een gaaf dekbedovertrek. Het wordt een heerlijk jungle plekje en jouw kind zal zich helemaal thuis voelen in zijn wilde dieren kinderkamer.

Leuke inspiratie voor een Meidenkamer

Leuke inspiratie voor de kinderkamer.

Ook mijn dochter kreeg een nieuwe kinderkamer. Ze wist eigenlijk precies wat ze wilde. Een roze meidenkamer met een grote regenboog op de muur. Nu ben ik niet zo weg van hele felle kleuren, dus maakte ik samen met haar een moodboard. Dit is trouwens ook superleuk om samen te doen! Uiteindelijk kozen we voor oudroze, zachte aardetinten en natuurlijk voor een grote regenboog.

Onze kinderen gingen een dagje bij hun neef en nicht spelen en ondertussen gingen mijn man en ik hard aan de slag met beide kinderkamers. En uiteindelijk is dit het resultaat van de meidenkamer geworden. De regenboog is feller dan de regenboog op de moodboard. Dit heb ik bewust gedaan om nog net iets meer richting de wensen van mijn dochter te gaan. Ze was er zo dolblij mee! En inmiddels is hij zelfs nog verder uitgebreid met andere kleuren, zodat hij nog meer op een echte regenboog lijkt.

Leuke decoratie en wanddecoratie voor een kinderkamer

leuke dingen voor aan de muur

Eén van mijn favoriete winkels waar ik graag mooie decoratie voor de kinderkamer bestel is H&M Home. Een tijdje geleden kwam ik deze leuke items tegen om de kinderkamer gelijk heel gezellig mee te maken.

En toch blijft het nog best wel lastig om een kinderkamer te decoreren met leuke wanddecoratie. Wat hang je op? Een wandplankje? Een rekje? Leuke wandhangers? Om je een beetje op gang te helpen maakte ik een lijstje met Leuke wanddecoratie voor een kinderkamer. Maar mocht je het toch een beetje eenvoudig houden en af en toe kunnen wisselen van wanddecoratie, dan kun je ook voor een paar leuke kinderposters gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *