Leuke speeltjes voor een kat om zelf te maken

Op 4 oktober is het Dierendag. De dag om jouw huisdier in het zonnetje te zetten. Wij hebben de leukste DIY´s voor een kat bij elkaar gezocht!

by 
Leuke speeltjes voor een kat

Op 4 oktober is het al weer Dierendag. Een superleuke feestdag om jouw huisdier extra in het zonnetje te zetten. Heb je een huisdier dan zorg je er waarschijnlijk heel goed voor. Misschien ben je zelfs wel de beste maatjes ter wereld en onafscheidelijk. Maar toch kan je Dierendag aangrijpen om jouw huisdier of een ander dier nog wat meer te verwennen. Een lekker snackje, een heerlijk nieuw zacht mandje of je gaat zelf aan de slag door leuke speeltjes voor je kat te maken. Wij hebben een aantal hele leuke DIY´s voor een kat bij elkaar gezocht waar jouw kat vast ook helemaal blij van gaat worden. Dus ga aan de slag!

Leuke speeltjes voor een kat

Kattenspeeltje maken van kurk

Leuke speeltjes voor je kat

Hoe leuk en simpel is dit! Het enige dat je nodig hebt is een kurk en wat veertjes. Veertjes kun je vast bij de Action kopen en een kurk zit natuurlijk op een fles wijn. Super easy en het ziet er nog leuk uit ook!

Bron kattenspeeltje


Een kattenknuffel maken

leuke diy voor een kat

Dit ziet er ook wel echt heel schattig uit! Lekker knuffelen met je eigen knuffel en ondertussen kunnen spelen. Katten vinden het namelijk ook erg leuk om te worstelen met speelgoed. Ik verwacht dat ze dit worstel / knuffel kussen perfect zullen vinden!

Bron katten knuffel


Kattenspeeltje met natuurlijke Catnip

Leuke diy voor je kat

Deze speeltjes zien er niet alleen heel lief uit, ze zijn ook nog best gemakkelijk om te maken. Met een paar wc rolletjes kom je namelijk al een heel eind. Ze zijn trouwens gemaakt van natuurlijk materiaal en er zit van dat catnip in. Op onderstaande website wordt stap voor stap uitgelegd hoe je ze maakt.

Bron leuke kattenspeeltjes


Kattenspeeltje maken in de vorm van een snoepje

dierendag ideeen

Deze speeltjes lijken enorm op snoepjes. Zo leuk! En het allerleukste aan deze snoepjes is dat ze heel gemakkelijk om te maken zijn. Je hebt maar 3 kleuren stof nodig en een schaar. Meer is het niet. Deze ga ik echt binnenkort maken!

Bron DIY


Katten regenboog kwabpaal

leuke speeltjes

Zo schattig! Volgens mij vindt iedere kat een krabpaal heerlijk. Je kan ze in iedere vorm maken, maar deze regenboog krabpaal is wel heel erg leuk. Heb je nog gekleurd touw in huis liggen, dan kun je er helemaal een regenboogje van maken. Maar anders is deze neutrale versie ook heel tof. Deze DIY vind je trouwens op deze website.


Kattenmandje aan de muur

dierendag

Nog een hele simpele DIY! Dit kan natuurlijk iedereen maken. Het enige dat je hoeft te doen is een leuke mand scoren en deze vervolgend (stevig) aan de muur te bevestigen. Kussentje erin en genieten maar.

Deze DIY vind je op deze website.


Hangplankje voor het raam

speeltjes voor een kat

Bij het zien van deze lieve kat voel je je gelijk al helemaal ontspannen worden. Wat een schatje! En wat een lekker plekje ook. Katten liggen graag wat hoger en een plekje bbij het raam (misschien wel boven een verwarming) is natuurlijk helemaal perfect.

Bron afbeelding


Tipi tent voor een kat

DIY voor een kat

Tipi tenten zijn geweldig! En ook je kat zal het heel erg leuk vinden om zich erin te verstoppen. Met een paar bezemstokken, een stuk stof en wat touw kom je al een heel eind. En hoe leuk is het om deze tipi tent te maken terwijl je poezevriend om een afstandje mee zit te kijken.

Bron afbeelding

Bekijk ook Maak je eigen raffia leeuw wandhanger!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *