Leuke spelletjes om te doen met Pasen

Leuke spelletjes om te doen met Pasen. Het is bijna Pasen en dit is toch wel één van onze favoriete feestdagen van het jaar. Het heeft…

by 

Leuke spelletjes om te doen met Pasen. Het is bijna Pasen en dit is toch wel één van onze favoriete feestdagen van het jaar. Het heeft iets onschuldigs, iets vrolijks, het is een echt familiefeest en ook krijgen we gelijk lentekriebels. Al die pastelkleurtjes, verse broodjes, fruitsapjes en natuurlijk de paaseieren zorgen er gelijk voor dat het een feestje is en daarom mag je deze twee gezellige dagen van het jaar niet aan je voorbij laten gaan.

Heb jij al plannen gemaakt en leuke ideeën bedacht voor deze Pasen? Wordt het een lekkere uitgebreide brunch? Wordt het Paaseieren zoeken? Of heb je nog geen idee wat je kan doen tijdens de Paasdagen? Wij hebben een lijstje gemaakt het leuke dingen om te doen met Pasen. Dus kun je nog wel wat inspiratie gebruiken, kijk dan snel of er iets tussen zit!

Wat kun je doen met Pasen

1. Vind het Gouden ei!

Iedereen kent het spelletjes “Paaseieren zoeken”, maar wil je er nog een leuker spelletje van maken, breid het dan uit! Zorg voor speciale eieren en hang er bijvoorbeeld een cijfer aan vast. Zet een aantal leuke prijsjes klaar en geef ook deze een cijfer. Dit is net een soort Bingo, maar dan net even anders.

2. Raad het aantal paaseitjes

Ken je die prijsvragen waarbij je moet raden hoeveel snoepjes er in een snoeppot zitten? Dit kun je natuurlijk ook met paaseitjes doen. De winnaar mag de hele pot met inhoud hebben!

3. Jeu de Boules met Paaseitje

Het balspel “Jeu de Boules” is misschien een beetje suf, maar met paaeitjes wordt het een ander verhaal. Ze zijn ovaal van vorm en rollen daarom alle kanten op. Hierdoor wordt het nog moeilijker om te winnen!

4. Raad de smaak

Carrotcake smaak, Salted Caramel smaak, de smaak van banaan. Kun jij alle smaken onderscheiden?

Leuke dingen om te doen met Pasen

5. Eieren beschilderen en versieren

Eieren versieren is niet meer zoals 15 jaar geleden. Tegenwoordig worden er echt kunstwerkjes van gemaakt en ook wij hebben een creatie gemaakt (Line Art Paaseieren). De eieren koken in gekleurd water (door koffie, rodebieten, blauwe bessen), er paashaasjes van maken door oren van ijzerdraad te gebruiken of met neptatoeages te versieren. Alles mag!

6. Een eierspeurtocht maken

Ga net wat verder dan Paaseieren zoeken en maak er een hele speurtocht van. Dit is niet alleen enorm leuk om te bedenken, het is ook erg leuk om te zien hoe fanatiek er Paaseieren gezocht gaat worden.

7. Paashaas cocktail maken

Haal een chocolade paashaas in huis, snijd de oren er voorzichtig van af en schenk er een lekker drankje in. Denk aan Bailey’s, chocolademelk of een lekkere bananenlikeurtje. Rietje erin, beetje slagroom er op en serveren maar!

Leuke spelletjes om te doen met Pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *