Inspiratie | Een lichte keuken

Een keuken uitkiezen is nog helemaal niet zo gemakkelijk. Ga je voor een donker keukenblad? Kies je voor wandkastjes? En zal de keuken uiteindelijk ook…

by 

Een keuken uitkiezen is nog helemaal niet zo gemakkelijk. Ga je voor een donker keukenblad? Kies je voor wandkastjes? En zal de keuken uiteindelijk ook goed passen bij de rest van het interieur? Toen wij in onze huidige woning kwamen wonen hebben we zelf een nieuwe keuken gekocht. Inmiddels vond ik dat de keuken niet meer zo goed bij ons interieur paste. Wij hebben best wel een donker keukenblad en aangezien ik een lichte keuken toch wel veel mooier vind, begon het bij mij erg te kriebelen om rond te kijken naar nieuwe inspiratie. Ik kwam een paar leuke dingen tegen en inmiddels hebben wij de keuken een kleine renovatie gegeven.

Messing

De eerste verandering die wij aangebracht hebben is het vervangen van de keukengrepen. De vorige keukengrepen waren zilverkleurig en ik vond het wel erg mooi om ze te gaan vervangen door messing handgrepen. Dit zorgde gelijk al voor een heel mooi effect. Ook onze nieuwe kraan heeft een messing kleur, waardoor het goed bij elkaar past.

Lichte keuken

Op één of andere manier heb ik echt een zwak voor lichte keukens. De laatste tijd zie je steeds meer keuken zonder wandkastjes. Ik ging er ook over nadenken en ook wij hebben ze van de muur gehaald. Het is misschien even wennen, omdat je minder opbergruimte overhoudt, maar erg blij met deze keus! De keuken voelt lichter en ruimtelijker. Nu de zwevende keukenkastjes weg zijn, merk je dat de kastjes toch wel dicht bij je gezicht kwamen. Ook vind ik dat de keukenmuur optisch hoger lijkt, waardoor het ruimer oogt.

Houten wandplank en houten keukenblad

Om de keukenmuur toch een beetje te vullen hebben wij gekozen voor een zwevende wandplank van hout. Via Pinterest kwam ik bovenstaande foto’s tegen en gelijk was ik verliefd op de houten wandplanken. Je kan er allerlei leuke dingen op zetten en het ook regelmatig veranderen. Mooie schalen, glazen en zelfs gezellige plantjes.

Het liefst zou ik nog een houten keukenblad willen hebben. Dat zou de keuken helemaal afmaken. Maar daar ben ik nog naar op zoek.

Wat vind jij van wandplankjes?

One comment

  1. Ik heb ook een zwak voor lichte keukens. Voordat wij gingen verbouwen, hadden wij een hele donkere keuken. Dat nooit meer. Nu is het lekker licht, met wandplankjes en geen bovenkastjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *