De lichtgroene babykamer van Tim

Zodra je zwanger bent zijn er een aantal dingen waar je aandacht naar uit gaat. Eén ding is het creëren van een babykamer. Dit vond…

by 
lichtgroene babykamer

Zodra je zwanger bent zijn er een aantal dingen waar je aandacht naar uit gaat. Eén ding is het creëren van een babykamer. Dit vond ik ook gelijk één van de leukste dingen mee bezig te zijn. Ik raad je aan om hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Eerst even wat inspiratie opdoen, rond speuren naar aanbiedingen en uiteindelijk je plaatje in je hoofd na te maken. Daarnaast vond ik het fijn om de babykamer ruim op tijd klaar te hebben, omdat je niet weet wat je lichamelijk aan het einde van je zwangerschap aan kan. Meestal kun je dan de man des huizes, je vader of een goede vriend vragen om je te helpen, maar het inrichten van een babykamer is natuurlijk ook erg leuk om zo veel mogelijk zelf te doen.

Babykamer voor een jongen

De babykamer voor ons zoontje Tim hebben we gezellig en toch rustig gehouden. We hebben gekozen voor een vrolijke,, lichtgroene kleur om de muur. Deze kleur zat al op de muur toen onze dochter Nora in deze kamer sliep. De kleur maakt ons vrolijk, voelt opgewekt en maakt het kamertje toch zacht. Ondertussen zit deze kleur dus al even op de muur en blijf ik hem heel gezellig vinden. Perfect voor een babykamer voor een meisje als voor een jongen!

lichtgroene babykamer

Decoratie babykamer

Naast de lichtgroene muur hebben we verder gekozen voor natuurtinten en hout. Zo staat er een houten bankje met gezellige kussens op de babykamer en hangt boven dit bankje een heel leuk houten wandrek waar je van alles in kan zetten. Zo heb ik er verschillende prentenboeken in gedaan en wat knuffeltjes, die gelijk sfeer aan de babykamer geven.

Wollen babymobiele

Wat ik ook erg leuk aan de babykamer van Tim vind is de wollen babymobiele. Eigenlijk stelt hij niet zo veel voor, maar aangezien ik hem zelf gemaakt heb, krijgt hij voor mij toch wat meer waarde. Ik wilde het eenvoudig en toch lief houden en hoe gezellig is het als je van die zachte bijtje boven je bedje ziet rond dwarrelen!

Wandplank – Zelf gemaakt (plank bouwmarkt, dragers IKEA) / Ledikant – IKEA / Grote olifant en kleine olifant – Done by Deer / Houten ladder – Kwantum / Hanglamp – Leenbakker / Rotan stoel – IKEA / Kussens – ZARA Home

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *