Maak je huis extra gezellig tijdens de herfst

Het is herfst, de klok is net weer verschoven en de bladeren beginnen weer van de bomen te vallen. Dit kan best een nare periode…

by 

Het is herfst, de klok is net weer verschoven en de bladeren beginnen weer van de bomen te vallen. Dit kan best een nare periode zijn, waarin je je niet helemaal fit voelt en het liefst lekker thuis zit. En des te fijner is het dan als je het in huis extra gezellig maakt. Want naast dat de herfst bekend staat om zijn vele regen, wind en grijze luchten, is de herfst ook een prachtige sfeervolle periode, vol warme kleuren. Daarom wil ik vandaag extra aandacht besteden aan hoe je het huis extra gezellig maakt tijdens de herfst. Hier komen mijn tips!


Breng de herfstkeuren in huis

Wanneer je buiten bent is het goed om eens goed om je heen te kijken. De bladeren aan de bomen beginnen al weer te verkleuren in prachtige kleuren. Deze kleuren zorgen voor enorm veel sfeer, die je ook in huis kunt halen. Okergeel, oranje, bruintinten, maar ook rood en paars zijn prachtige kleuren om in huis te halen. Combineer het met lichte kleuren, als beige en je houdt het licht tijdens deze grijze dagen.


Mandjes en natuurlijke materialen

Ik ben dol op mandjes. Ik koop ze graag bij winkels als Xenos of Kwantum, maar ook bij de Kringloopwinkel. Voor een euro kun je vaak een leuk mandje scoren, waar we weer wat rommeltjes in op kan bergen. En heb je een grotere mand, dan is deze ideaal om deze te vullen met een lekker plaid of kussens. Dit staat gelijk heel gezellig en knus.

Zachte stoffen

Een lekker plaid is bijna onmisbaar. Het begint al weer wat kouder te worden en dan is het extra fijn om onder een plaid te kunnen kruipen. Onlangs kocht ik een mooi plaid / woondeken bij de Action en deze is zo mooi en fijn!

En ook met kussens maak je het heel gezellig in huis tijdens de herfst. Ik vind het leuk om verschillende kussens te combineren. En dan niet alleen qua kleur, maar vooral qua structuur, materiaal en vorm.

Droogbloemen

Op verschillende plekken in huis kun je bij mij droogbloemen vinden. Droogbloemen passen perfect bij de herfst en maken het heel gezellig, zonder dat het geld kost. Natuurlijk kun je droogbloemen ook kopen, maar in de natuur vind je momenteel heel veel mooie takjes. Zie mijn Instagram!

Kaarsen

Tenslotte zorgen kaarsen voor extra gezelligheid in huis tijdens de herfst. Van mooie geurkaarsen tot aan dinerkaarsen. Maar ook door verschillende soorten kaarsen met elkaar te combineren, maak je het heel gezellig in huis. Blijf zo veel mogelijk in de buurt van de herfstkleuren, om een optimaal herfst sfeertje in huis te krijgen.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *