Meer warmte en sfeer in huis met een koeienhuid

Een tijdje geleden kwam ik in de nieuwe woning van een vriendin kijken. Ze heeft samen met haar vriend een oude woning gekocht en deze…

by 

Een tijdje geleden kwam ik in de nieuwe woning van een vriendin kijken. Ze heeft samen met haar vriend een oude woning gekocht en deze volledig verbouwd. Er ging heel wat tijd in zitten, maar het is erg mooi geworden. De verbouwing is nu zo goed als klaar en de kamers zijn allemaal ingericht. Zo ook de woonkamer. Het viel mij op dat er op de vloer een koeienhuid lag als vloerkleed. Ik had dit nog niet eerder gezien, maar het was een echte eyecatcher. Inmiddels heb ik ontdekt dat koeienvachten vaker toegepast worden in interieurs en dat het een echte sfeermaker is. Daarom leek het mij leuk om er een artikel over te schrijven.

Hoe wordt een koeienhuid als vloerkleed gemaakt

Leer en schapenvachten zien we al vaak toegevoegd aan het interieur, maar er wordt ook steeds vaker voor koeienhuiden. Maar hoe worden ze nu eigenlijk gemaakt? De koeienhuid dat gebruikt wordt voor het maken van een vloerkleed is een bijproduct uit de vleesindustrie. De koeienhuiden worden gelooid, waardoor er niets verloren gaat en uiteindelijk wordt er een sfeervol vloerkleed van gemaakt.

Een koeienhuid in de woonkamer

Op de vloer in de woonkamer

Een koeienhuid in de woonkamer zie je vaak terug als vloerkleed. De kleuren van een koeienhuid stralen veel warmte en sfeer uit. Ze hebben vaak verschillende bruintinten, zwart en beige tinten. Het vloerkleed wordt in de zithoek gelegd, waardoor deze ruimte prachtig geaccentueerd wordt. Daarnaast is het ook heerlijk om je voeten er op te laten rusten om lekker op te zitten als je bijvoorbeeld een open haard hebt.

Gezellig hoekje

Wil je graag een gezellig hoekje creëren in de woonkamer, dan kun je een kleine koeienhuid ook perfect combineren met een mooie fauteuil en een mooie bijzettafeltje. Koeienhuiden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waardoor er altijd wel eentje in jouw interieur past.

Over de bank

Net als een plaid of een schapenvacht wordt er ook steeds vaker gekozen om een koeienvacht over de bank heen te leggen. Je kunt zelf bepalen hoe groot de koeienhuid moet zijn. Persoonlijk vind ik het mooiste wanneer het kleed over de korte kant van een hoekbank heen ligt. Daarnaast is het ook gelijk een heerlijk plekje voor een huisdier.

Koeienhuid in de slaapkamer

Op de vloer

Ook op de vloer van een slaapkamer is het heel chique om een koeienvel neer te leggen. Het is heerlijk om op te staan wanneer je uit je bed stapt en het zorgt voor een warme sfeer op de slaapkamer. Leg hem iets onder het bed, zodat het vloerkleed niet gaat “zweven”, maar echt onderdeel wordt van de ruimte.

Over het voeteneind

Een koeienhuid is lekker warm en is dan ook erg geschikt om over het voeteneinde heen te leggen. Het wordt ook vaak gedaan door middel van een plaid, sprei of schapenvacht, maar een koeienhuid is natuurlijk ook heerlijk warm.

Een koeienhuid in een hal

Heb je een mooie, ruime hal dan is het erg mooi om hier een koeienhuid neer te leggen. Het wordt hierdoor een prachtige eyecatcher bij binnenkomst. Combineer het met mooie stijlvolle verlichting en prachtige wanddecoratie en je geeft jouw hal direct een mooie upgrade.

Een koeienhuid als wanddecoratie

Tenslotte is het erg mooi om warme stoffen als wanddecoratie te gebruiken. Ik heb momenteel een groot wandkleed aan de wand hangen en dit zorgt voor veel warmte en sfeer. Een koeienhuid zou ook goed gebruikt kunnen worden als wanddecoratie. Wellicht is een groot kleed wat lastig te bevestigen, maar een wat kleinere koeienhuid moet zeker lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *