Meer warmte en sfeer in huis met een schapenvacht

Om het interieur extra sfeervol te maken is het erg mooi om het aan te vullen met sierkussens, plaids en vloerkleden. Het geeft een huiselijk…

by 

Om het interieur extra sfeervol te maken is het erg mooi om het aan te vullen met sierkussens, plaids en vloerkleden. Het geeft een huiselijk gevoel, veel warmte en sfeer en daarnaast is het ook heel fijn om lekker tegen aan te liggen of overheen te lopen. Een vloerkleed vind ik wel echt een must in de woonkamer. Het accentueert de ruimte en het is natuurlijk veel fijner wanneer je op de bank zit en je voeten op iets zachts te laten rusten dan op een harde ondergrond. Maar wat ook zeker veel sfeer, warmte en zachtheid aan het interieur geeft zijn schapenvachten. Schapenvachten zijn al jaren erg populair en nog steeds pas ik ze graag toe in verschillende ruimtes in mijn interieur.

Schapenvacht in het woonkamer

Ik weet nog heel goed dat ik voor de eerste keer een schapenvacht in de winkel zag liggen. In mijn hoofd bedacht ik gelijk al een aantal plekken waar ik de schapenvacht neer zou willen leggen. Ik kocht het en inmiddels heb ik dit schapenvacht nog steeds. Het heeft inderdaad al op verschillende plekken gelegen, maar momenteel hangt het over zowel het zitvlak als de rugleuning van een eetkamerstoel heen. Ik zit heel graag aan de eettafel en dan het liefst op deze eetkamerstoel. Het zit heerlijk zacht en het is echt een lievelingsplekje geworden.

De schapenvacht staat trouwens ook erg leuk over de bank heen. Ook hier heb ik ‘m een tijdje neergelegd. Het maakt de woonkamer heel gezellig en knus. Het wordt een extra lekker plekje om op te liggen en ook voor een huisdier voelt het aan als een wolk.

Tijdens de wintermaanden heb ik de schapenvacht ook wel eens in de hangstoel liggen. Dit ziet er zo mooi uit! Het is dat ik niet zo veel in de hangstoel zit, maar voor mijn kinderen is het heerlijk om er lekker in te hangen. Ditzelfde gevoel zou je kunnen creëren in een heerlijke fauteuil.

Schapenvacht in de slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar je tot rust wilt komen. Het is dan ook erg fijn om het zo sfeervol mogelijk te maken. Een schapenvacht past hier perfect bij. Zachte stoffen en materialen maken de slaapkamer warmer en knusser. Daarnaast zorgen deze stoffen voor een ontspannen gevoel. Je zou ‘m over het bed kunnen leggen bij het voeteneind, maar je kunt een schapenvacht ook naast je bed leggen. Wanneer je dan uit je bed stapt voelt het heerlijk zacht aan je voeten. Wat ikzelf ook erg leuk vind is de schapenvacht over een houten bankje te leggen om een gezellig hoekje te creëren. De combinatie van hout en een schapenvacht vind ik prachtig. En heb je een grote stoel in de slaapkamer staan, dan maak je deze nog mooier met een schapenkleedje.

Schapenvacht in de babykamer of kinderkamer

Een baby- en kinderkamer is pas compleet als er een vloerkleed ligt. Kinderen zijn vaak aan het spelen en dit gebeurd meestal op de grond. Het is zo fijn om dan een zacht kleed te hebben liggen. Maar is de ruimte toch wat klein, dan zou een schapenvacht een heel fijn alternatief zijn.

Door een schapenvachtje op de vloer van de babykamer te leggen, krijgt de babykamer gelijk een rustige en zachte uitstralen. Heel fijn om op te lopen of om lekker op te knuffelen. Het is wel aan te raden om er een laagje anti-slip onder te doen, zodat de schapenvacht niet kan gaan schuiven.

Naast het schapenvachtje op de vloer te leggen, is het in de kinderkamer en babykamer erg mooi om een schapenvacht in een stoel te leggen. Wanneer je voeding geeft aan een baby is het heel prettig als je extra lekker zit.

In de tuin

Nu we weer richting de zonnige maanden gaan, zullen we meer in de tuin te vinden zijn. Ik kan niet wachten om de loungeset weer neer te zetten, de kussens er op te leggen en het verder aan te kleden. Een schapenvacht zou ook erg mooi op een loungeset staan. Over de rugleuning of over het zitvlak. Heb je geen loungeset, dan staan schapenvachten ook schitterend over tuinstoelen heen, in een hangmat of over een tuinbank heen. En heb je een overkapping, dan zorgt een schapenkleedje voor een knusse sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *