Mijn ervaring met SHEIN. Nog een keer bestellen?

Vorige week ontving ik mijn bestelling van SHEIN. Door de advertenties en de goedkope prijzen was ik al een lange tijd benieuwd hoe de producten…

by 

Vorige week ontving ik mijn bestelling van SHEIN. Door de advertenties en de goedkope prijzen was ik al een lange tijd benieuwd hoe de producten zouden zijn, maar toch kwam het er op één of andere manier nooit van om daadwerkelijk iets te bestellen bij SHEIN. Tot vorige week. Ik wilde de slaapkamer van mijn kinderen een make-over geven en daarvoor ging ik opzoek naar leuke sierkussens. Via Google kwam ik al snel bij SHEIN terecht. Ik werd verleid door de leuke sierkussens met bloemetjes erop. Het kussenshoesje kostte iets van 7 euro en daarom besloot ik verder in de webshop te zoeken naar leuke kussenhoezen.

Eerste ervaring met SHEIN

Zodra je op de website van SHEIN terecht komt krijg je direct een aantal kortingsvouchers aangeboden. Daarnaast krijg je extra korting als je via de app besteld. Ze doen er dus alles aan om ervoor te zorgen dat je een bestelling gaat plaatsen. En dit deed ik. Ik bestelde vier kussenhoezen en muurstickers en betaalde er iets van 20 euro voor inclusief verzendkosten. Ik vond het zelf erg goedkoop en daardoor verwachtte ik er ook niet zo veel van.

Buikpijn van mijn bestelling

Vorige week kreeg ik het pakketje Het zag eruit als een pakket van een Chinese webshop, maar aangezien mijn verwachtingen niet hoog waren, verbaasde mij het niet. Ik maakte het pakketje open en eigenlijk werd ik er wel blij van. Ik deelde een foto op Instagram met de vraag of ik mijn aankopen en mijn ervaring met SHEIN zou delen en daar kreeg ik behoorlijk veel reactie op.

Maar net op het moment dat ik wilde beginnen aan mijn review kwam er een nieuwsbericht op mijn computerscherm. Zo toevallig, maar blijkbaar moest het zo zijn. Van het nieuwsbericht kreeg ik namelijk letterlijk buikpijn. SHEIN blijkt het grootste kledingbedrijf ter wereld te zijn met fabrieken in China. Een onderzoeksjournalist is undercover gegaan en is erachter gekomen dat er deze Chinese fabrieken enorm veel uitbuitingplaats. De werknemers werken 18 uur per dag, hebben geen weekend en verdienen iets meer dan 500 euro per maand. Daarnaast moeten zij minimaal 500 items per dag maken en wanneer ze een foutje maken, krijgen ze maar één derde van hun salaris uitbetaald. Het hele artikel lees je hier:

Uitbuiting in Chinese fabrieken van Shein, grootste kledingbedrijf ter wereld (nos.nl)

Om dit artikel wil ik daarom geen review delen. Gelukkig is dit aan het licht gekomen en wordt er hopelijk iets aan gedaan. Tot die tijd ga ik hier niets meer bestellen, hoe verleidelijk de producten en de prijzen ook zijn. Aan dit bedrijf wil ik geen bijdragen leveren.

One comment

  1. Ik heb er ook wel eens gekeken. Voor kleding. Ze hebben echt leuke dingen en inderdaad niet duur. Ik heb destijds niks besteld omdat ik de levertijd te lang vond. En ik had al zo’n vermoeden dat de arbeidsomstandigheden niet best zouden zijn. Goed dat het nu aan het licht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *