Mijn geheimen voor mooie woondecoratie

Het creëren van een mooi interieur vind ik heel erg leuk om te doen. Maar toch is het niet zo dat ik hier veel geld…

by 

Het creëren van een mooi interieur vind ik heel erg leuk om te doen. Maar toch is het niet zo dat ik hier veel geld aan uit geef. In veel mooie interieurwinkels doe ik graag inspiratie op en vervolgens ga ik op zoek naar een leuke, betaalbare variant. Vooral bij sierkussens, kandelaars, kaarsen en opbergmanden is het heel gemakkelijk om goedkopere exemplaren te vinden. Je moet alleen wel even weten waar je moet zoeken en hoe je moet zoeken. Daarom deel ik vandaag een paar “geheimen” voor het vinden van mooie woondecoratie.

Kringloopwinkels

Mijn eerste plek waar ik graag mijn woondecoratie vandaan haal is bij de Kringloopwinkel. Ik ga iedere week wel even naar een Kringloopwinkel. Het leuke aan deze winkel is namelijk dat je er iedere dag wel weer iets anders kan tegenkomen. Het is handig om er ook even de tijd voor te nemen. De mooiste fotolijstjes hangen namelijk vaak boven het looppad. Neem ook een kijkje bij de boeken, want boeken zijn ook perfect als woondecoratie. En tenslotte zou ik ook zeker niet de afdeling met de verlichting overslaan. Het kan best dat je de lampenkap niet mooi vindt, maar dat de voet wel goed in jouw interieur past. Bij de Xenos of kwantum kun je dan weer een nieuwe lampenkap scoren.

Marktplaats

Bij Marktplaats kan je vaak zoeken op locatie. Ik vind je erg leuk om te zien wat mensen in de buurt verkopen en soms zitten er hele leuke dingen tussen die je voor een klein prijsje op kan halen. Een tijdje geleden kwam ik een heel schattig houten kastje tegen. Ik heb hem een nieuw kleurtje gegeven en nu is het een boekenkastje geworden op de slaapkamer van Tim. Hij vindt hem zelf ook erg leuk en haalt er iedere avond weer een boekje uit dat hij graag wil lezen. Zo lief!

Facebook groepen

Onlangs vond ik twee hele leuke ingelijste prints via een Verkoophoek op Facebook, waar ik gelijk verliefd op was. Ik besloot contact op te nemen en voor 1 euro mocht ik ze op komen halen. Super leuk! Ik deed ze in de bakfiets en al snel zag ik dat ze van IKEA waren. Een hele oude collectie van 1999. Dit was natuurlijk nog leuker! Ze worden niet meer gemaakt en hierdoor worden ze alleen maar unieker.

Rommelmarkt

Er zijn twee momenten waarop je naar een rommelmarkt moet gaan. Of ‘s morgens vroeg, zodat je één van de eersten bent. Of aan het einde van de dag, wanneer de verkopers graag van hun spullen af willen. Als het kan ga ik natuurlijk het liefst op beide momenten. Ik merk vooral dat verkopers aan het einde van de dag vaak spullen zelfs gratis weggeven. Het is niet dat ik naar grote rommelmarkten toe ga, maar zodra er in de buurt een rommelmarkt georganiseerd wordt, dan ga ik altijd wel even kijken. Ook voor kinderspulletjes zijn deze rommelmarkten ideaal.

Zelf aan de slag

Tenslotte vind ik het heel erg leuk om zelf iets te maken. Ga naar de Action en haal daar servies stiften om vervolgens een oude vaas mee te decoreren. Of koop een oud kastje en geef hem een andere kleur een leuke knopjes. Er zijn zo veel leuke manieren om zelf iets moois te maken van (tweedehands) spullen. Eventueel zou je eerst inspiratie op kunnen doen op bijvoorbeeld Instagram, TikTok of Pinterest. Zie je mooie woondecoratie voorbij komen, sla het dan op. We weet kom je binnenkort een soort gelijk item tegen en hoe je hem alleen nog maar een beetje aan te passen.

Onlangs heb ik zelf een hele toffe taartplateau gemaakt. Ik zag hem al een tijdje in de webshop van H&M staan, maar ik vond hem iedere keer toch een beetje te duur. Maar inmiddels heb ik er zelf eentje gemaakt! Binnenkort zal ik de DIY met jullie delen!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *