Mijn tips voor een gezellig, rustig en persoonlijk interieur

Veel mensen die mijn website of mijn Instagram-account niet bezoeken / volgen zijn vaak verbaasd wanneer ze bij mij thuis komen. Het is niet dat…

by 

Veel mensen die mijn website of mijn Instagram-account niet bezoeken / volgen zijn vaak verbaasd wanneer ze bij mij thuis komen. Het is niet dat wij een heel groot huis hebben. Onze woning is volgens mij van gemiddelde grootte, maar toch hoor ik vaak dat het groter lijkt dan ze verwacht hadden. Nu hebben wij vrij grote ramen in onze woonkamer zitten, waardoor er veel licht naar binnenkomt. Dit maakt het gelijk een stuk gemakkelijker om het ruimtelijker en rustiger te laten ogen. Maar ik denk ook dat onze woning ruimer lijkt door het kleurgebruik en de decoratie in huis. Ik ben zelf dol op zand- en beigetinten. Ze stralen rust uit en matchen perfect met elkaar. Het risico van deze kleuren is alleen wel dat in interieur er ongezellig uit kan gaan zien. Daarom leek het mij leuk om mijn tips te delen voor een gezellig, rustig en persoonlijk interieur. Een interieur dat rust uitstraalt, maar toch een ruimte is waar heerlijk geleefd kan worden. Hier komen mijn tips voor een gezellig, rustig en persoonlijk interieur.

Kleurgebruik

In onze woonkamer vind je vooral veel beigetinten, nude-tinten, aardetinten of hoe je het ook maar wilt noemen. Dit zijn rustige kleuren die heel goed met elkaar samen gaan. Ik vind het fijn als mijn woonkamer zo licht mogelijk te houden, maar echt veel alles wit maken vind ik niet zo heel fijn. Wit is namelijk best wel een harde kleur. Het is dan ook veel beter om voor een lichte tint te gaan, wanneer je een lichte woonkamer wilt hebben en toch sfeer wilt creëren. Mijn favoriete kleur is “Pagina” van de Gamma. Een zachte zandkleur die in iedere ruimte er weer anders uitziet, maar mij nooit teleur heeft gesteld. Ik vind het fijn om niet zo veel verschillende kleuren in huis te hebben, maar toch ben ik dol op bruintinten, roze en goud. Deze kleuren combineer ik graag met de lichte kleuren om het toch wat speelser te maken. Door deze kleuren te combineren met natuurlijk materialen als hout, rotan, bamboe, linnen en wol krijg je een heel sfeervol en gezellig geheel. Kom erachter welke kleuren het beste bij jouw interieur passen om het tot een heel gezellig geheel te maken.

Zachte materialen

Zachte materialen zijn zo belangrijk voor een gezellig interieur. Wanneer je allemaal maar voor straks, industrieel zou gaan, lukt het bijna niet om een knusse sfeer in huis te krijgen. Ga daarom voor een stoffen bankstel, een groot vloerkleed of voor verschillende soorten kussentjes op de bank. Ga voor materialen als katoen, linnen en wol en combineer ze met elkaar.

Groepjes decoratie

Ik ben dol op decoratie en om het toch rustig te houden, maak ik er groepje van. Combineer hoge, lage, grote en kleine woondecoratie met elkaar, zodat het extra mooi is om naar te kijken. Dit zou je ook kunnen doen met dierbare spulletjes als vakantie souvenirs of fotolijstjes.

Alleen items die nuttig, mooi of dierbaar zijn

Wees kritisch. Kijk naar de spullen die je in huis hebt. Om ervoor te zorgen dat je een rustig, gezellig en persoonlijk interieur hebt vind ik het belangrijk dat alle items nuttig, mooi of dierbaar zijn. Heb je iets in huis staan dat je eigenlijk toch niet zo mooi vind, geef het dan aan iemand anders of verkoop het. Heb geen woondecoratie of spullen in huis die niet zo veel voor je betekenen. Dat ruimt misschien ook gelijk goed op 😉

Persoonlijke spullen

Persoonlijke spullen geven het interieur veel sfeer en gezelligheid. Ik vind het heel erg leuk om knutselwerkjes van mijn kinderen in huis te hebben hangen. Ik heb boven de speelhoek verschillende lijstjes hangen met daarin mooi tekeningen en knutselwerkjes. Ik vind het heel leuk om hier naar te kijken en mijn kinderen voelen zich nog net wat trotser op hun werk wanneer het ook echt ingelijst wordt. En je hebt natuurlijk ook gelijk hele leuke wanddecoratie! Daarnaast ben ik dol op foto’s. Er liggen dan ook meerdere fotoboeken in de woonkamer.

One comment

  1. Ik krijg vaak complimenten over mijn huis. Leuk is dat! Ik denk dat je het gewoon niet te vol moet maken. Ik moet weer eens een rondje maken want er is stiekem toch wel weer wat meuk bijgekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *