Mijn woonwensen voor de komende jaren

Ik vind het heerlijk om het huis gezellig te maken en iedere keer ook een beetje te verbeteren. Er zijn altijd wel leuke ideeën en…

by 

Ik vind het heerlijk om het huis gezellig te maken en iedere keer ook een beetje te verbeteren. Er zijn altijd wel leuke ideeën en na een aantal jaren is het vaak ook tijd om iets te vernieuwen. Ik heb het geluk dat mijn man best handig is en vaak vertrouwen heeft in de woonideeën die ik heb. Zo fijn! Want hierdoor worden de klusjes in huis snel aangepakt. Maar toch zijn er ook nog grote woonwensen. Woonwensen die toch iets meer geld kosten en waar we voor moeten gaat sparen of wat langer over na moeten denken. Ik heb mijn woonwensen voor de komende jaren daarom onder elkaar gezet.

Een nieuwe bank

Onze huidige bank hebben we nog maar 3 jaar. Het is eigenlijk een hele fijne hoekbank, maar toch staat de kleur mij niet aan. Ik was destijds al een lange tijd opzoek naar een betaalbare hoekbank in een zandkleur. Deze zoektocht bleek eindeloos, want de meeste banken vond ik te duur en de juiste kleur kwam ik nooit tegen. Totdat ik onze hoekbank bij een outlet winkel tegenkwam. Hij is betaalbaar, goed van formaat, maar de kleur vond ik toch iets te grijs. Na er een nachtje over geslapen te hebben, besloten we de hoekbank toch te kopen. Ik moet zeggen dat de kleur mooier bleek te zijn dan in de winkel, maar toch zou ik nog graag een zandkleur hoekbank willen hebben. Ik ben niet intensief naar een nieuwe bank aan het zoeken, maar wie weet kom ik er een keertje eentje tegen.

Nieuwe gordijnen

Wij hebben momenteel witte inbetween gordijnen in onze woonkamer hangen. Het staat heel mooi en rustig, maar toch mis ik wat sfeer. Nu kwam ik hele mooie linnen gordijnen tegen in de webshop van H&M en deze lijken me erg mooi in ons interieur staan.

Trapbekleding

Toen wij in onze woning kwamen wonen hebben we gekozen om beide trappen te bekleden met tapijt. Dit was een goedkope en praktische oplossing, aangezien beide trappen er erg slecht uitzagen. Maar nu ik van die mooie trappen voorbij zien komen in woonprogramma’s hoop ik de bekleding er toch ooit een keertje uit te halen en te vervangen. Helaas is dit een stuk duurder dan ik dacht.

Uitbouw

Een grote woonwens is een uitbouw naar onze achtertuin. Onze woonkamer is niet klein, maar toch lijkt het mij prachtig om de keuken te vergroten en openslaande deuren naar de tuin te plaatsen. Een mooie lichtkoepel erin voor nog wat extra licht en ik weet zeker dat het er heel ruimtelijk door wordt.

Dakkapel

De zolder is het eerst volgende project waar we mee aan de slag gaan. Deze wordt momenteel gebruikt voor de was en als opslag voor spullen, maar we vinden het eigenlijk zonde van de ruimte. Daarom gaan we er een muur in plaatsen, zodat er een extra kamer ontstaat. Waarschijnlijk wordt dit onze slaapkamer. Ook zal er een dakkapel komen die de zolder groter gaat maken en voor veel licht zal gaan zorgen. Ik kan niet wachten totdat we deze investering gaan maken!

2 comments

    1. Haha, dat is grappig! Ik heb ze destijds bij Leen Bakker gekocht. Het is wel erg mooi en het straalt veel rust uit. Maar mijn interieur is vrij licht en wit, waardoor ik net een beetje kleur mis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *