Mogelijkheden op het gebied van woning uitbreiding

Bijna 10 jaar geleden kwamen mijn man en ik in onze huidige woning wonen. Wij hebben toe alles aangepakt. Dit was een behoorlijke klus, maar…

by 
Houten uitbouw woning

Bijna 10 jaar geleden kwamen mijn man en ik in onze huidige woning wonen. Wij hebben toe alles aangepakt. Dit was een behoorlijke klus, maar achteraf heel leuk om te doen. Inmiddels zijn we nu met z’n vieren en wonen we hier nog steeds heerlijk. De meeste voorzieningen zijn erg dichtbij, waardoor we in principe alles op de fiets kunnen doen. Daarnaast is ons huis ruim genoeg voor ons vieren en heeft het nog veel uitbreidingsmogelijkheden. Eén van de uitbreidingsmogelijkheden is een uitbouw op de begane grond. Dit zou ik zo geweldig vinden en staat dan ook op onze wensenlijst. Op het gebied van woning uitbouw is veel mogelijk en daarom ben ik op onderzoek gegaan naar de mogelijkheden. Ik deel ze graag met je.

Woning uitbouw begane grond

Keuken

Het liefst zouden wij onze woning willen uitbouwen op de begane grond naar de achtertuin toe. Dit is ook gelijk een hele populaire keuze als het om woninguitbreiding gaat. Wanneer er meer ruimte nodig is, wordt er vaak gekozen om de woning te verlengen en een deel van de tuin op te offeren. Doordat de keuken steeds meer gezien wordt als belangrijke ruimte in huis waar je veel tijd doorbrengt en ook graag bij de woonkamer getrokken wordt, zijn de keukens door de jaren heen steeds ruimer geworden. Dit is bij ons ook een wens. De achtergevel willen we ongeveer 1,5 meter tot 2 meter naar achter plaatsen. Op deze manier willen wij onze keuken vergroten, de eethoek vergroten en de woning bij de schuur betrekken, waardoor we een bijkeuken / grotere schuur zouden kunnen maken. De keuken heeft een prima grootte, maar stiekem zou het wel fijn zijn als er net iets meer werkruimte en opbergruimte is.

Eetkamer

Onze eetkamer is groot genoeg. Er staat een grote houten eettafel met zes eetkamerstoelen, waar we heerlijk kunnen zitten. De reden dat ik hier toch graag een uitbouw zou willen hebben is om openslaande deuren te kunnen plaatsen en nog meer diepte in de woning te kunnen creëren. Daarnaast hebben we nu radiatoren, die er toch wel een beetje oubollig uitzien. Het lijkt me heerlijk om de deuren open te kunnen zetten, lekker naar buiten te kunnen lopen en de tuin nog meer bij de woning te kunnen betrekken.

Woonkamer

Naast het vergroten van de eetkamer en keuken, zou je ook de woonkamer kunnen uitbreiden. Het vergroten van de woonkamer heeft als grote voordeel dat je meer ruimte voor je gezin kunt creëren. Het is toch wel een ruimte waar je veel tijd doorbrengt en dat is het wel zo prettig als je je hierin goed kunt bewegen en ontspannen. Voldoende zitruimte, opbergruimte, loopruimte, etc.

Bijkeuken

Wij hebben een kleine schuur in onze achtertuin. Deze zou ik graag bij onze woning willen betrekken, zodat er een soort van bijkeuken ontstaat. Een bijkeuken heeft vele voordelen en vooral met kinderen lijkt het mij ideaal. Er komen steeds meer fietsen bij, dus wat extra ruimte is zeker welkom.

Andere mogelijkheden

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere mogelijkheden als je je woning wilt uitbreiden. Zo zou er een geheel nieuwe ruimte gemaakt kunnen worden, die je kunt gebruiken als werkkamer, slaapkamer, speelkamer, serre, tuinkamer, etc.

Het is zelfs mogelijk om een opbouw te plaatsen op de uitbouw, waardoor je ook op de eerste verdieping meer ruimte kunt krijgen. En wist je dat je zelfs een kelder zou kunnen laten maken of uit zou kunnen uitbreiden?

Houten woning uitbouw

Er zijn verschillende aannemersbedrijven die gespecialiseerd zijn in woning uitbouw. Je kunt hiervoor offertes opvragen en de wensen bespreken. Er wordt hierbij goed gekeken naar de stijl van de woning en of er vereiste vergunningen nodig zijn. Wat ikzelf prachtig vind is een houten woning uitbouw. Onze woning ziet er aan de buitenzijde vrij standaard uit en daarom lijkt het mij een schitterende upgrade om een houten uitbouw te laten plaatsen. Deze heeft een natuurlijke uitstraling en is ook op maat te laten maken. Geldersche Houtbouw is gespecialiseerd in het maken van houten woning bouw, houten bijgebouwen, houten schuren en projecten op basis van houtbouw. Het is geweldig om te zien wat er allemaal met hout mogelijk is en wat voor mooie, warme uitstraling je hiermee kunt creëren. Als wij een grotere tuin zouden hebben, dan had ik ook graag voor een houten tuinhuis of houten tuinkamer gekozen. Dit ziet er zo sfeervol uit en het lijkt mij heerlijk om er in terug te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *