Mooie herfst inspiratie 2023

De herfst is zo’n sfeervol seizoen. Ondanks dat het ook veel regen, wind en grijze luchten met zich meebrengt, is de herfst ook erg mooi….

by 

De herfst is zo’n sfeervol seizoen. Ondanks dat het ook veel regen, wind en grijze luchten met zich meebrengt, is de herfst ook erg mooi. Zo ben ik helemaal weg van de prachtige kleuren die de bladeren aan de bomen aan het krijgen zijn en vind ik het erg leuk om op zoek te gaan naar eikeltjes, kastanjes en paddenstoelen. Maar ook in huis vind ik het heel fijn om het extra gezellig te maken met leuke herfst decoratie, kaarsjes en warme dekentjes. Wanneer je deze mooie eigenschappen aan de herfst ontdekt, weet ik zeker dat je de herfst veel meer gaat waarderen. Daarom heb ik wat mooie herfst inspiratie onder elkaar gezet.

Herfstdecoratie in huis

Er zijn zo veel mooie dingen in de natuur te vinden die je perfect kan gebruiken als woondecoratie. Ik ga vaak een stukje fietsen met mijn kinderen en ondertussen kijk ik rond naar mooie, gedroogde takjes. Deze zijn erg decoratief. Maar ook dennenappels en mooie herfstbladeren haal ik graag in huis.

Wil je toch liever “echte” woondecoratie in huis hebben, dan is ook de herfst ook een heel fijn moment om het gezelliger te maken in huis. Mooie plaids, zachte kussens, kaarsjes, mandjes, etc. Combineer warme kleuren, met lichte tinten om het in huis warm en licht te maken. Kies ook voor verschillende materialen en structuren, voor een extra gezellig geheel.

Leuke DIY’s voor de herfst

Wanneer het buiten regent is het fijn om binnen aan de slag te gaan met leuke DIY voor de herfst. Er zijn via Pinterest enorm veel leuke DIY’s te vinden, waarmee je heel goedkoop hele toffe dingen kan maken. Van mooie hangertjes tot aan kaarsen. Maar ook het versieren van pompoenen, het maken van mooie kransen of lekkere herfstdrankjes.

DIY Mango houten plateau

Eén van de leukste dingen om tijdens de herfst te maken is dit mooie mango houten plateau. Hij is perfect om te gebruiken als taartplateau, maar stiekem is hij nu al erg mooi om kaarsjes, vaasjes en typische herfstdecoratie op neer te zetten. Voor een paar euro maak je zelf zo’n mooie plateau en dat scheelt heel wat geld vergeleken met een soortgelijke taartplateau van H&M.

Herfst in de tuin

Hoewel je waarschijnlijk momenteel liever met een kopje thee binnen zit, is het ook goed om nog even in de tuin aan de slag te gaan. De tuin wordt straks weer bedekt met een dikke laag bladeren, die je eigenlijk wel een beetje op moet gaan ruimen. Het is niet het leukste klusje, maar zo kun je straks in het voorjaar weer goed van de tuin genieten.

Tips tegen een herfstdip

Natuurlijk is de herfst erg romantisch vanwege haar mooie, warme kleuren en gezellig kaarsje, maar het kan ook goed dat je je tijdens de herfst minder vrolijk voelt en misschien zelfs in een herfstdip beland. Om ervoor te zorgen dat je toch lekker de herfst doorkomt, zou je deze handige tips kunnen lezen.

Je huid verzorgen tijdens de herfst

Tijdens de zomer is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon, maar ook tijdens de herfst is het goed om extra aandacht aan je huid te geven. De huid voelt namelijk een heel stuk droger aan en heeft heel wat weertypes te doorstaan. Daarnaast is de lucht in huis ook een stuk droger, omdat we de kachel weer aan hebben staan. Hierdoor wordt ook onze huid droger en kan het wel wat meer verzorging gebruiken.

Last van haaruitval

Wist je dat je per dag tot wel 120 haren kan verliezen? Best veel, maar in verhouding tot wat er blijft zitten is dit niet zo heel erg veel. Dus schrik niet. Wel kan het zijn dat je tijdens het najaar nog iets meer haren verliest, waardoor je het idee krijgt dat je haar steeds dunner begint te worden. Ook dit is helemaal normaal, maar vind je het vervelend dan kun je er ook wat aan doen. Met deze handige tips kun je voorkomen dat je haar extra uitgaat vallen tijdens de herfst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *