Mooie inspiratie voor een licht en warm interieur

Ik vind het prachtig om te zien wanneer iemand een bepaalde stijl heeft toegepast in het interieur. Mooie opvallende eyecatchers, leuke kleuren of mooie prints….

by 

Ik vind het prachtig om te zien wanneer iemand een bepaalde stijl heeft toegepast in het interieur. Mooie opvallende eyecatchers, leuke kleuren of mooie prints. En toch moet ik eerlijk toegeven dat ik mijn eigen interieur het liefst zo rustig mogelijk houd. Zandtinten, natuurtinten, beige zijn mijn favoriete tinten. En deze tinten combineer ik graag met hout en leuke decoratie. Hierdoor is het interieur rustig, maar toch ook sfeervol en warm. Dit vind ik de perfecte basis. Ook voor als je kinderen in huis hebt. Ik geef je mooie inspiratie voor een licht en warm interieur.

Maak jouw eigen kleurenpalet

Om het zo rustig mogelijk in huis te houden, is het aan te raden om een kleurenpalet te maken. Kies een paar (stuk of 3) kleuren uit die je erg mooi vind en die jou een fijn gevoel geven. Vind je dit lastig, dan kun je ook gaan kijken welke kleuren er hoofdzakelijk in jouw kledingstijl zitten. Vaak vind je deze kleuren ook erg mooi. Om het vervolgens licht en warm in huis te krijgen, vind ik het erg mooi om de muren licht te houden, de decoratie is donkerder/kleurrijker/feller en dit te combineren met hout.

Om het licht en warm in huis te hebben ga ik graag voor beigetinten, zandtinten en blijf ik meestal bij dezelfde kleurenfamilie. Hiermee creëer je rust en eenheid. Een klein vleugje kleur is natuurlijk heel tof. Dus mis je wat kleur, voeg het dan ook zeker toe! Het leuke hieraan is dat je het eventueel ieder seizoen kan veranderen in een andere kleur. Er zijn ieder jaar ook woontrends waarbij er een aantal kleuren extra erg populair zijn.

Combineer natuurlijke materialen

Vooral in het najaar en in de winter is het erg sfeervol om natuurlijke materialen aan jouw interieur toe te voegen. Denk aan een mooie jute vloerkleed. Deze zou ik nog graag onder mijn eettafel willen hebben. Of denk aan materialen als bamboe, hout, rotan, maar ook aan linnen, wol en katoen.

Door een poef, lekker plaid of een gezellig bijzettafeltje neer te zetten krijg je een gezellige sfeer en een warm interieur.

Zachte stoffen

Ik vertelde net al dat het toevoegen van mooie stoffen voor een heerlijke sfeer in huis kan zorgen. Ik ben zelf heel erg dol op linnen en wol. Sinds kort hangen er linnen gordijnen in onze woonkamer en vergeleken met de witte polyester inbetween gordijnen die er eerst hangen is het veel warmer geworden. Dit komt door het materiaal, maar ook door de kleur. Ik heb namelijk gekozen voor een beige tint. Zo mooi!

Verder vind ik het ook erg gezellig om verschillende soorten kussens op de bank te hebben liggen. Verschillende vormen, verschillende kleuren en verschillende materialen. Ik blijf dan natuurlijk wel bij dezelfde tinten die ik in mijn kleurenpalet heb uitgekozen.

Zacht licht

Nu het buiten sneller schemerig wordt, vind ik het fijn om weer wat licht aan te doen in huis. Op verschillende plekken in de woonkamer is een lamp te vinden. Het is verstandig om een lichtplan te maken, om te achterhalen waar je het beste verlichting neer kan zetten of op kan hangen. Ik ben wel eens ergens geweest waar maar één vloerlamp te vinden was. Meer verlichting vonden ze niet nodig, omdat ze ‘s avonds toch de televisie aan deden. Klinkt best logisch, maar toch geven lampen vaak een andere soort sfeer af dan een televisie, waardoor het eigenlijk nog veel gezelliger in huis wordt.

Subtiele decoratie

Mijn valkuil is dat ik graag leuke kleine spulletjes bij de Kringloopwinkel koop. Het nadeel hiervan is dat kleine spulletjes een interieur vaak vol doen lijken. Om er toch voor te zorgen dat je een aantal kleine spulletjes in huis kan decoreren is het verstandig om ze te bundelen. Maak er groepjes van en dat het liefst in een oneven aantal. Kijk ook af je ze qua kleur met elkaar kan combineren.

Denk groot

Wil je echt graag een mooi licht, warm en rustig interieur, dan zou je het beste voor wat grotere decoratie, planten en meubels kunnen gaan. Grotere items zorgen er namelijk voor dat de ruimte groter lijkt. Ga voor een grote kamerplant, een grote vloerlamp of hang een mooie groot schilderij aan de muur. Een grote spiegel kan de ruimte ook veel groter laten lijken.

Persoonlijkheid

Ik ben zelf best wel creatief opgevoed. Ik vind het dan ook erg leuk om dingen zelf te maken. Gelukkig hebben mijn kinderen dit ook. Ze komen regelmatig van school of de peuterspeelzaal thuis met zelfgemaakte creaties. Een aantal van deze creatief hang ik graag op. Ze mogen trots zijn op de dingen die gemaakt hebben en het maakt het interieur extra persoonlijk

Daarnaast vind ik het gezellig om foto’s te toevoegen en leuke “vondsten” te verzamelen. Denk aan mooie schelpen of stenen, maar ook een stapeltje met fotoboeken. Heb je een aantal persoonlijke spulletjes dan kun je er ook voor kiezen om ze te bundelen voor meer rust.

Geniet

Op Instagram laat ik vaak foto’s van mijn interieur zien. Ik hoor vaak dat mensen denken dat ik het altijd netjes in huis heb. Natuurlijk is dit niet zo. Ik heb kinderen die graag spelen, ik heb ook de keuken vol staan wanneer ik gekookt heb en wanneer er boodschappen gedaan zijn, staat ook de halve kamer vol met spullen. Het zou gek zijn als dit niet zo was. Een huis is een plek waar geleefd mag worden. Ik vind het heel fijn om een mooi interieur te hebben, maar eigenlijk geniet ik er nog veel meer van wanneer mijn kinderen lekker aan het knutselen zijn, van de woonkamer een heerlijke speelplek maken of als we een grote hut met allemaal dekens en kussens maken. Het is alleen gemakkelijker om het weer netjes te krijgen wanneer je de basis van jouw interieur zo licht en rustig mogelijk houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *