Mooie keuken inspiratie 2023

Ruim 8 jaar geleden kochten wij onze huidige woning. Alles in huis moest gedaan worden. Er zat geen keuken in, er zat geen badkamer in,…

by 
keuken inspiratie 2023
BronBron

Ruim 8 jaar geleden kochten wij onze huidige woning. Alles in huis moest gedaan worden. Er zat geen keuken in, er zat geen badkamer in, geen vloer en alle wanden waren helemaal kaal. Er moest dus veel gebeuren om er een thuis van te maken. En dat is gelukt! Alles in huis is fijn. Het voelt heerlijk en ik zou hier nog héél lang willen blijven wonen. Maar toch is er nog wel iets dat ik graag veranderd zou willen hebben, namelijk onze keuken. De keuken is op zich nog prima, maar toch vind ik de kleur van het aanrechtblad en de achterwand niet meer mooi. De kleur is vrij donker en dat is toch wel sfeer bepalend.

Toen wij de keuken voor ons huis gingen uitzoeken kozen we voor een budget keuken. We hadden destijds veel te verbouwen, waardoor we goed op onze uitgaven moesten letten. Ook moesten we snel beslissen welke keuken het zou gaan worden. Hierdoor gingen we af op de kleur van onze vloer, zodat het volgens ons een mooi geheel zou worden. En je raad het vast al, onze vloer is inmiddels vervangen door een licht houten vloer. Het is veel mooier dan voorheen, maar hierdoor valt onze keuken toch een beetje buiten de boot. Daarom ging ik opzoek naar mooie inspiratie op het gebied van keukens.

Houten aanrechtblad

Bron / Bron

Ik ben dol op hout in het interieur. Hout straalt sfeer en warmte uit en is in verschillende tinten verkrijgbaar. Een houten aanrechtblad heb ik altijd erg mooi gevonden. Het maakt onze huidige keuken veel “zachter’. Het aanrechtblad dat wij nu in onze keuken hebben is donker grijs-bruin. ´s Avonds lijkt het zelfs een beetje donkergroen. En dat vind ik toch niet zo mooi. Een licht houten aanrechtblad maakt de keuken gelijk een stukje lichter en ook zou een houten aanrechtblad heel goed bij de rest van ons interieur passen. Oftewel, hierdoor zal de keuken nog meer één geheel vormen met de woonkamer.

Houten keukens

Bron / Bron

Wat ik ook erg mooi vind is houten keukens. Voorheen zag je vooral dat de keukenkastjes wit van kleur waren, maar hierin zie ik ook een verschuiving. Keukenkastjes krijgen nu snel ook een ander kleurtje of een mooie houten uitstraling. Dit is dan ook een grote trend op het gebied van keukens en zie je vaak terug in tijdschiften en woonprogramma’s. Ook bij goedkope keukens zie je dit steeds meer. Mocht er ruimte zijn om de hele keuken aan te passen, dan zou ik wel heel graag houten keukenkastjes willen hebben. De keukens hierboven vind ik prachtig. Ze stralen heel veel warmte uit en toch ziet het er rustig uit. Maar ook de greeploze laden vind ik heel stijlvol.

Bovenkastjes vervangen door een houten plank

Bron / Bron

Een aantal maanden geleden hebben wij de bovenkastjes van de keuken van de muur gehaald en hebben we er een lange houten wandplank opgehangen. Ik ben nog steeds heel erg blij met deze keuze, omdat de keuken hierdoor heel “open” lijkt en ik mijn favoriete keukendecoratie en kookboeken gezellig neer kan zetten. De wandkastjes kwamen voor mijn gevoel wel heel dicht naar je toe als je bijvoorbeeld de kraan gebruikte of het eten wilde bereiden. En is nu heb je vee meer licht en overzicht. Van tevoren twijfelde ik even of ik de opbergruimte niet zou gaan missen. Maar eigenlijk viel dit erg mee. We hebben een klein kastje aangeschaft waar we nu onze borden en glazen in hebben staan en dat werkt prima. Ik zou daarom niet zo snel meer wandkasten willen hebben.

Wandtegeltjes voor de keuken

Bron / Bron

Op één wand in onze keuken is een grote plaat bevestigd. Deze plaat heeft dezelfde, donkere, kleur als het aanrechtblad en wil ik heel graag vervangen. Doordat deze muur nu vrij donker is, lijkt de keuken ook gelijk een stuk donkerder. Ik denk dan ook dat ik nog liever deze wand zou willen verwijderen en dat ik een nieuw aanrechtblad aan zou schaffen. Maar helaas is het nog niet zo gemakkelijk. De plaat zit namelijk enorm vast gekit. Dus als we deze plaat los gaan maken, zal waarschijnlijk de muur erachter ook opnieuw gestuct moeten worden. Best een klus. En toch staat het op mijn wensenlijstje. Het lijkt me heel mooi om het zo rustig mogelijk te maken door de muur in een licht kleurtje te verven of er van die leuke wandtegeltjes op te maken. Oud groene tegeltjes vind ik erg mooi, maar taupe of wit vind ik ook mooi rustig.

Mijn droomkeuken

Als ik mijn droomkeuken zou moeten omschrijven, dan wordt het een houten keuken met van die mooie houten keukenkastjes. Ook zou ik het mooi vinden natuurstenen aanrechtblad te hebben en één achterwand te betegelen. De tegeltjes op bovenstaande foto (de taupe kleurige) zou ik perfect vinden! Ik vind het fijn als de keuken één geheel is met de woonkamer, omdat we er verder geen deur tussen hebben.

Hoe zou jouw droomkeuken eruit zien?

2 comments

  1. Ik zou in elk geval een houten aanrechtblad willen. Dat vind ik mooi. Maar ik heb een huurhuis en hoop ooit nog te verhuizen dus ik doe het nog even met wat ik nu heb.

  2. Drie jaar geleden werd mijn droomkeuken geplaatst. Satijnwit, met een donkergrijze ‘marmer’ aanrechtblad en vooral geen bovenkastjes meer, maar lades en twee wandplanken. Tot op de dag van vandaag nog zo blij met deze keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *