Mooie keuken inspiratie 2024

Bron / Bron Het is nu bijna 9 jaar gelden dat wij onze woning kochten. Het was voorheen een huurwoning, waardoor alles eigenlijk gedaan moest…

by 

Bron / Bron

Het is nu bijna 9 jaar gelden dat wij onze woning kochten. Het was voorheen een huurwoning, waardoor alles eigenlijk gedaan moest worden. Helemaal niet erg, want op deze manier konden we alles maken zoal wij wilden. Eén van de dingen die wij aan het huis gedaan hebben is het plaatsen van een nieuwe keuken. Het kiezen van een keuken viel mij destijds nog best wel tegen. Er is best veel keus en dat maakt het niet gemakkelijk. We moesten 9 jaar geleden ook op onze kosten letten en daarom zijn we voor een mooie keuken gegaan die toen best populair was. Maar inmiddels begrijp je dat er weer allemaal andere trends zijn op het gebied van keukens.

Wij hebben een donkerbruin aanrechtblad gecombineerd met mat witte keukenkasten. Ik vond het erg mooi, maar als ik nu een nieuwe keuken zou mogen uitkiezen, dan zou ik toch voor een andere keuken gaan. Ook zou ik van tevoren goed inspiratie opdoen door middel van tijdschriften, woonprogramma’s en Social Media, want op deze manier zie je vaak beter hoe een keuken er in een woonruimte uitziet, dan wanneer je hem in een showroom van een keukenwinkel ziet staan.

En om nog wat extra te helpen ben ik op zoek gegaan naar mooie keuken inspiratie voor 2024. Dus mocht je toe zijn aan een nieuwe keuken en kun je wel wat inspiratie gebruiken, scroll dan gezellig verder.

Warm houten aanrechtblad

Hout is een echte sfeermaker in huis. Het kan gecombineerd worden in verschillende woontrends en is verkrijgbaar in allerlei verschillende structuren en kleuren. De afgelopen jaren zagen we vooral lichte houtsoorten in het interieur. Dit vanwege de Scandinavische woontrend. Maar inmiddels zijn er twee woontrends bijgekomen waarin je juist de warme houttinten ziet, namelijk de Japandische stijl en een vintage eclectisch interieur. Ook in een keuken mag er daarom gebruik gemaakt worden van een mooie warm houten aanrechtblad.

Houten Keukens

Naast een houten aanrechtblad zie je bij keukens in 2024 ook dat keukenkasten vaak niet meer wit zijn, maar ook houten fronten hebben. Veel mensen vinden het nog eng om de keukenkasten een andere kleur te geven. Wit geeft vaak het gevoel van “licht”, maar wit kan ook een hele “harde” kleur zijn dat weinig sfeer aan de rest van de ruimte geeft. Door zowel voor een houten aanrechtblad als houten keukenkasten te gaan kan de keuken wel een donkere uitstraling, maar zal het enorm veel sfeer geven aan de rest van het interieur.

Bron / Bron

Beton

Een betonnen aanrechtblad is nog steeds erg populair en zie je dan ook zeker terug bij de keuken inspiratie voor 2024. Een betonnen aanrechtblad past perfect in de industriële woonstijl, maar is ook prachtig wanneer je het combineert met een mooie, houten vloer. Er zijn verschillende tinten verkrijgbaar op het gebied van betonnen aanrechtbladen. Ga daarom eerst goed inspiratie opdoen en neem eventueel stalen mee naar huis om te kijken hoe het in jouw keuken zal staan.

Het aanrechtblad in dezelfde kleur als de keukenkasten

Niet alleen houten en betonnen keukens zal je gaan zien in 2024, maar ook keukens in andere matte kleuren. Bij de keuken inspiratie 2023 zag je al dat het steeds populairder werd dat het aanrechtblad dezelfde kleur als de keukenkasten zou hebben en ook in 2024 zie je dit. Als inspiratiebron wordt vaak de kleur van het jaar gebruikt, maar ook mooie natuurtinten, grijstinten en terra kleuren zie je veel terug in keukens. Daarnaast zien we dat handgrepen zo min mogelijk zichtbaar zullen zijn.

Kleine Wandtegels Voor De Keuken

Kleine wandtegeltjes zijn ook in 2024 veel in verschillende keukens verschijnen. Echter zie je ook hierin een kleine verschuiving. Zo gingen we voorheen graag voor mooi, lichte wandtegels, maar wordt er nu ook vaak voor een wat donker tegeltje gekozen. Zorg ervoor dat je één wand betegelt, anders wordt een keuken al snel te druk.

Mijn Droomkeuken

Nog steeds vind ik onze keuken mooi, maar toch is hij al weer bijna 9 jaar oud. Hij loopt nog niet achter op de woontrends. Integendeel, want terwijl ik vorig jaar nog graag wilde dat de donkere achterwand vervangen zou worden, vind ik hem nu eigenlijk wel prima. Donkere keukens zie je veel in 2024, dus is het helemaal niet zo raar om de donkere achterwand nog even te laten staan. Gelukkig maar, want het is best een grote klus om ‘m te vervangen.

Toch verwacht ik dat wij in de toekomst een nieuwe keuken zullen hebben. Het lijkt me geweldig om ons huis aan de kant van de keuken uit te gaan bouwen. Hierdoor zal er meer ruimte ontstaan voor de keuken. Mijn droomkeuken ziet er dan uit als een ruime leefkeuken, het liefst met een mooi keukenblok in het midden die iets uitsteekt naar de woonkamer toe. Op deze manier betrek je de keuken nog meer bij de woonkamer.

Hoe zou jouw droomkeuken eruit zien?

One comment

  1. Ik zou echt niet kunnen kiezen. Er is zoveel moois te koop. Wel jammer eigenlijk dat keukens zo duur zijn. Dan moet je wel iets tijdloos kiezen, vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *