Nieuw gereedschap kopen? Hier let je op!

Als je een echte klus-liefhebber bent, is goed gereedschap onmisbaar. Maar hoe weet je zeker dat je gereedschap van hoge kwaliteit en betrouwbaar is? Dat…

by 
Goed gereedschap

Als je een echte klus-liefhebber bent, is goed gereedschap onmisbaar. Maar hoe weet je zeker dat je gereedschap van hoge kwaliteit en betrouwbaar is? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Koop gereedschap van een goed merk

Er bestaan veel  verschillende soorten gereedschap, variërend in allerlei prijsklassen en soorten merken. Voor professionals is het echter een goed idee om te kiezen voor een hoog aangeschreven merk. Een waarbij de reputatie opgebouwd is vanwege de hoge kwaliteit en lange levensduur. Zo weet je van tevoren al dat de investering die je doet het waard is. Je bouwt aan een voorraad aan gereedschap dat lang meegaat en veilig in gebruik is. Het verbetert je werk en zorgt voor betere productiviteit. Het gezegde goedkoop is duurkoop gaat namelijk ook zeker op voor het aanschaffen van boormachines en cirkelzagen.

Ga voor het juiste materiaal

De materiaal hardheid van je gereedschap is belangrijk voor de algehele kwaliteit. Bij voorkeur is handgereedschap vervaardigd uit gehard staal, omdat dit duurzaamheid en betrouwbaarheid garandeert. Je kunt letten op de afkorting HSS om zeker te zijn van gehard metaal. HSS staat voor ‘High Speed Steel’ en is een hoogwaardige staallegering die aanzienlijk beter bestand is tegen slijtage dan werktuigstaal (WS). Op veel gereedschap verpakkingen vind je de aanduiding HSS. Hoewel HSS-gereedschap meestal duurder is dan WS-producten, is deze prijsverhouding kloppend vanwege de hogere kwaliteit die HSS biedt.

Let op de verschillende keurmerken

Keurmerken zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze consumptiemaatschappij. Dus ook in de wereld van de bouwmarkten en klushuizen kom je niet onder de keurmerken uit. Echter is het hierbij een erg fijne maatstaf voor je nieuwe aanwinsten in de schuur. Het GS keurmerk staat bijvoorbeeld voor de waarborging van de veiligheid, en je kunt er hierbij dus vanuit gaan dat het veilig is. Let ook op het CE keurmerk, dit gereedschap voldoet aan de EG-veiligheidsrichtlijnen.

Functionaliteit

Tot slot willen we je meegeven dat gereedschap comfortabel hoort te zijn in gebruik. Hoewel je daar niet een, twee, drie op let in eerste instantie, is dit een niet te ontbreken eigenschap. Misschien zoek je een nieuwe zaag waar je een flinke klus mee moet klaren. Een hamer die je veel gebruikt, of een schuurapparaat. Het zijn gebruiksvoorwerpen die we lang in de hand nemen. Let op de bepaalde handgreep die het heeft, en of deze past bij je eigen houding. Ook kan het zijn dat je gereedschap prefereert dat op batterijen werkt, of juist met een kabel. Dit zijn allemaal aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van gereedschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *