Oliebollen gevuld met banketbakkersroom

De traditionele oliebollen kennen we allemaal wel. Met of zonder krenten, ze blijven ieder jaar toch wel hetzelfde. Ik moet zeggen dat ik ze best…

by 

De traditionele oliebollen kennen we allemaal wel. Met of zonder krenten, ze blijven ieder jaar toch wel hetzelfde. Ik moet zeggen dat ik ze best lekker vind. Een dikke laag poedersuiker er overheen en genieten maar! Daarnaast staan ze ook wel heel gezellig op tafel en horen ze toch wel echt bij Oudejaarsdag. Maar om de oliebol nog net wat lekkerder te maken heb ik ze gevuld met banketbakkersroom. En ja, dit is nóg lekkerder!

Wat heb je nodig

  • Oliebollen
  • Banketbakkersroom. Ik heb een zakje van de supermarkt gebruikt. Hier hoefde ik alleen nog water aan toe te voegen.
  • Poedersuiker
  • Eventueel smeltchocolade

Hoe maak je oliebollen met banketbakkersroom

Eigenlijk kun je dit geen recept noemen. Het enige dat je namelijk maar hoeft te doen is het maken van de banketbakkersroom en eventueel de chocolade au bain-marie te smelten. Vervolgens snijd je de oliebollen bijna door de helft. En doe je met een lepel of een spuitzak de banketbakkersroom in de oliebollen. Nog even wat poedersuiker er overheen en klaar zijn ze. Easy en super lekker! Ik heb er zelf voor gekozen om de chocolade weg te laten, maar wil je er een extra groot feest van maken, dan kun je de oliebollen ook nog voor de helft in de gesmolten chocolade dippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *